הריון במהלך תקופת הודעה מוקדמת על פ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון במהלך תקופת הודעה מוקדמת על פ
    יעל
    31/03/2009

אני קיבלתי הודעה מוקדמת על פיטורין ועכשיו (כשאני עובדת את תקופת ההודעה) התברר שאני בהריון. מה עלי לעשות ומה על מעסיקי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון בתקופת ההודעה המוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    02/04/2009

יעל שלום,
    על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים בכל הנוגע אלייך, ואם ירצה להחיל אותה לגבייך, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך. העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו).

יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".

אני מפנה אותך לכתבה שפורסמה בעיתון "לאישה" בגיליון הבחירות, 02.02.09, עמ' 43 אשר נערכה עימי בעניין זה, ובה הרחבתי בעניינים אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יעל
    02/04/2009

ראשית, תודה על תשובתך המהירה
    הבעיה היא שנכנסתי להריון, כנראה, כשבוע לפני שקיבלתי הודעה מוקדמת וגיליתי שאני בהריון רק לאחרונה, כשאני כבר קיבלתי את ההודעה. האם עדיין על המעסיק לבקש אישור לפטר אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/04/2009

בכל מקרה, נראה כי חוק עבודת נשים חל, ויש חובה לבקש היתר מהממונה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו