מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אפשר להוכיח?שירית09/08/2007
אני יודעת שיש חוק שאוסר על מעסיקים להפלות אותי בגלל שאני אם לילד, אבל בפועל ברור לי שאני מתקשה למצוא עבודה בגלל הסיבה הזאת (אדם פחות מוכשר ממני מבחינת כישורים אישיים, השכלה וניסיון התקבל במקרה אחד, במקרה אחר פניו של המעסיק החמיצו כשהזכרתי את הילד והראיון נגמר בסמוך לכך). יפה שהחוק עומד לצידי, אבל איך אפשר להוכיח את טענתי, הרי ברור שהמעסיק יכחיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירית שלום
עו"ד אילן קמינצקי10/08/2007על מנת להוכיח שמעסיק פועל בניגוד לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה החוק קובע כי את צריכה להוכיח שהיו לך את הנתונים המתאימים להתקבל לעבודה ובמקרה זה נטל ההוכחה עובר למעביד שיצטרך להסביר מדוע לא קיבל אותך לעבודה. אם הוא לא יצליח למצוא הסבר משכנע (לאחר שכאמור הוכחת שהיו לך את הנתונים המתאימים להתקבל) יתכן ויחוייב לשלם לך פיצוי כספי בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.
בימים אלו אני מנהל תביעה של מאבטחת שעברה הכשרה ואף קיבלה בגדי עבודה אולם למעביד התברר שהיא אמא לילד קטן ולפיכך החליט לא לקבלה בטענה שאינה מתאימה.
אותה מאבטחת הייתה בעבר מאבטחת בחברות אבטחה אחרות וגם במקום זה היו לה את כל הכישורים לעבודה ולפיכך בית הדין הבהיר לחברת השמירה שבאם לא תצליח להראות מה הסיבה שלא קיבלה אותה לעבודה כי אז תחוייב לשלם למאבטחת פיצוי כספי.
מעבר לכך ישנם דרכי הוכחה שונות כגון הקלטות בה המעביד מציין בפירוש את הסיבה לאי קבלת העובדת לעבודה ("את אמא לילד קטן? אם כן זה לא מתאים לנו").
דרך נוספת הינה עדים - אם את מגיעה לראיון אם חברה נוספת - עדותך ועדות החברה יכולות להוות ראיה מספקת לטענתך על אפליה.
בכל מקרה , אם הופלית ולא התקבלת לעבודה עקב היותך בהריון, אם לילדים וכו' , אל תוותרי , תופתעי לגלות שבהרבה מהמקרים בתי הדין לעבודה יהיו לטובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)