דמי לידה ואבטלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה ואבטלה?
    תותי
    11/04/2009

שלום וחג שמח!!
    אני בע"ה אמורה ללדת באוגוסוט ועבודתי בטיפול בילד גם אמורה להיסתים באוגוסט מכיוון שמכניסים אותו לגן הורי הילד משלמים לי ביטוח לאומי.האם למרות שהעבודה בינינו מסתיימת בידיעה אני אמורה לקחת מכתב פיטורים??והאם אחרי חופשת הלידה אני אוכל לקבל אבטלה??כי כשאני אגש לחתום אבטלה זה יהיה רק בנובמבר בערך...ולגבי הדמי אבטלה עם המשכורת החודשית 3600 מה הסכום שאקבל???תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה ואבטלה?

הוספת תגובה

• זכויות עובדת לאחר הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    12/04/2009

תותי שלום,
    לא ניתן לפטר אותך בתקופה האמורה וזאת עד 90 ימים מתום חופשת הלידה, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    ללשכת התעסוקה יהיה עלייך לפנות מייד עם סיום יחסי העבודה, גובה דמי האבטלה משתנה בהתאם לנתונייך הספציפיים (נקודות זיכוי, מספר התלויים בך, וכדומה - תוכלי לברר זאת ספציפית אל מול המוסד לביטוח לאומי).

חג שמח!

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך..

תותי
    12/04/2009

אבל במידה ויש בינינו חוזה שהוא מסתיים בסוף אוגוסוט ואני אמורה ללדת באמצע אוגוסוט? אז גם הוא צריך אישור למרות החוזה שבנינו?? נניח שאני עדין עובדת ופתאום צירים ולידה אני אז מתי אצליח ללכת לחתום אבטלה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים וסיום העסקה לתקופה קצובה

עו``ד ליאת שטיין
    16/04/2009

שלום לך,
    גם סיום חוזה עבודה לתקופה קצובה, כבמקרה שלך, נחשב לפיטורים אסורים ויש חובה להמשיך ולהעסיק אותך במצב דברים זה.
    לחתום אבטלה יהיה עלייך לחתום החל מתום חופשת הלידה, כמובן, או ממועד ניתוק יחסי העבודה - על פי המאוחר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו