דמי לידה לעובדת שכירה ועצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לעובדת שכירה ועצמאית
    יפעת
    20/04/2009

ליאת שלום,
    אני עובדת כשכירה וכעצמאית.
    שכירה במקום מסודר יום אחד בשבוע ועצמאית במקומות עבודה מסודרים לפי משמרות קבועות מול הוצאת חשבוניות שלי.
    כשכירה- ע"מ להיות זכאית לדמי לידה האם אוכל לצאת לחל"ת לפני 7 שבועות מיום הלידה הצפוי ועדין להיות זכאית (אני עובדת מעל לשנתים באותו מקום ומשולמים עבודי בטל"א ובטוח בריאות)
    כעצמאית- ההכנסה שלי תלויה בכמות העבודה שמספקים לי במקום העבודה כך שאין לי שליטה על ההכנסה בשלושת החודשים לפני החל"ד. האם אוכל לבקש מבטל"א שיתחשבו בהכנסה שנתית ולא בהכנסה של שלושת החודשים האחרונים לפני הלידה..?
    ושאלה אחרונה.. אם אני מחליטה לצאת לחופשת לידה 7 שבועות לפני ת. הלידה המשוער (בהנחה שאין בעיה מול מעסיקי) אני פשוט יוצאת..? או שיש איזו פרוצודורה בירוקרטית..?
    תודה מראש.. ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי לידה וחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/04/2009

יפעת שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי: הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

לגבי חישוב שנתי ולא על פי שלושת החודשים האחרונים - כעצמאית לא תוכלי לבקש זאת (כשכירה, בנסיבות מסויימות, ניתן לחרוג ולא להתחשב דדוקא בשלושת החודשים האחרונים, אם היתה הפחתה משמעותית).

ככל שיתעוררו שאלות נוספות בעניין, הרי שלאור היות העניין ייחודי ויש להתחשב במכלול הנתונים הספציפיים שלך, אוכל להשיב לך רק במסגרת ייעוץ פרטני.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ועוד הבהרה בבקשה

יפעת
    25/04/2009

לא הבנתי האם אפגע בזכאות שלי לדמי לידה כשכירה, במידה ואצא לחופשה ללא תשלום לפני תאריך חופשת הלידה שלי ע"פ בטל"א, ואמשיך את עבודתי רק כעצמאית עד ליום ה49 לפני תאריך הלידה המשוער? (הבנתי שדמי הלידה מחושבים בנפרד כעצמאית וכשכירה)
    שבוע טוב ו..תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ועוד הבהרה בבקשה

יפעת
    28/04/2009

לא הבנתי האם אפגע בזכאות שלי לדמי לידה כשכירה, במידה ואצא לחופשה ללא תשלום לפני תאריך חופשת הלידה שלי ע"פ בטל"א, ואמשיך את עבודתי רק כעצמאית עד ליום ה49 לפני תאריך הלידה המשוער? (הבנתי שדמי הלידה מחושבים בנפרד כעצמאית וכשכירה)
    שבוע טוב ו..תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפעת

עו``ד ליאת שטיין
    30/04/2009

יפעת שלום,
    לאור מורכבות העניין, עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו