מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון ודמי לידהשרון22/04/2009
שלום לכולם,
אשמח לקבל מספר הבהרות בנושאים של שמירת הריון ודמי לידה.
אתחיל עם ה"פרטים היבשים":
אני עובדת במקום עבודה החל מפברואר 2008. בהריון בשבוע 33 / חודש שמיני.
ב-1/4/09 אושפזתי לאחר שהתלוננתי על כאב ובתגלתה בעיה בכלייה שלי עקב ההריון. (סכנה לי, לא לעובר).
לאחר שלושה ימי אישפוז שוחררתי הביתה לשלושה ימי מנוחה, כאשר קיבלתי הוראה להמשיך ולנוח במהלך חופשת הפסח ("ניצלו את העובדה שמשרדי החברה הוצאו ל"חופשה מאולצת" במהלך חופשת הפסח, כולל יום חמישי 16/4 אחרי החג. בעבר כן עבדנו במהלך חול המועד אבל בגלל המצב...)
בכל מקרה, נקבעה לי ביקורת/המשך מעקב במיון יולדות ל-19/4 (אחרי חופשת החג) כדי לבדוק ולעריך את מצבי.
לאחר הבדיקות נשלחתי לשבוע נוסף הביתה עד הביקורת הבאה ב- 26/4 לחודש. אז שוב תבוצע הערכה ויוחלט מה יהיה הלאה.
מכיוון שכרגע נראה שאני "נכנסת" לשמירת הריון התחלתי לקרא על החוקים בעיניין.
הבנתי שכדי שהמצב יחשב ל'שמירת הריון' עלי להיות לפחות 30 יום בבית (ואני דיי מאמינה שזה יקרה לאור התנהלות הדברים עד כה).
לא הגשתי למקום עבודתי אישורי מחלה (גם כדי לא לפסול לעצמי את האופציה של שמירת הריון).
השאלות שלי הן:
- האם גם חופשת הפסח נספרת במהלך אותם 30 ימים ראשונים? - אני שואלת את זה לא רק כדי לדעת מתי להגיש טפסים וכדומה, אלא גם כדי לדעת מה קורה במידה ומחליטים שאני יכולה לחזור לעבודה למשל בחודש מאי.
- במידה וביטוח לאומי לא מאשרים לי את שמירת ההריון (מה שיהיה מאוד עצוב כי יש לי אולי 10 ימי מחלה...), בעצם מקום העבודה רק יפדה את ימי המחלה ואני לא אקבל משכורת.
אם נוצר מצב כזה, כיצד יחושבו את דמי הלידה שלי? האם הם יהיו נמוכים יותר מהמצב שבו כן היו מאשרים לי את שמירת ההריון או שאין קשר?
אני הבנתי שאת דמי הלידה מחשבים לפי המשכורת שהייתה "בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת".....
אשמח לקבל תשובות לשאלותי.
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין24/04/2009שרון שלום,
עקרונית ב 30 הימים של שמירת ההריון נכלל כל יום ויום (הספירה היא קלנדרית, ולא ימי עבודה).
ככל שלא תוכר שמירת הריון, הרי שהדבר יהיה על חשבון אותם ימי מחלה שצברת בלבד.
דמי הלידה מחושבים על פי שלושת החודשים שקדמו ללידה, אולם במקרים חריגים, ככל הנראה כמו גם במקרה שלך, לוקחים שלושה חודשים נוספים אחורה, על מנת להימנע מפגיעה לא הוגנת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)