פיטורים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בהריון
    רינה אלבז
    23/04/2009

שלום,

פוטרתי לפני שבועיים ואני בתקופת "הודעה מוקדמת". המעסיק אינו יודע שאני בהריון.
    האם הודעה על הריון בתקופה זו (לאחר הפיטורים) תוכל לסייע לי לשמור על מקום העבודה בהנחה שסיבת הפיטורין אינה ההיריון? (כמובן שגם לא ביצעתי שום עבירה בגינה פוטרתי)

שאלה נוספת:
    קיבלתי דמי אבטלה מלאים לפני כשנתיים ועבדתי מאז 15 חודשים.האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במהלך תקופת ההריון או לאחר הלידה?

תודה רבה,
    רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון- ללא ידיעה של המעסיק

עו``ד ליאת שטיין
    24/04/2009

רינה שלום,
    על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים, והם אינם יכולים להיכנס לתוקף, באופן עקרוני. ואם ירצה להחיל את הפיטורים בכל זאת, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.

העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו).

יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".

תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה אשר נמצא באתר האינטרנט שלי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו