הרעת תנאים וסיום עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעת תנאים וסיום עבודה
    מעיין
    26/04/2009

ליאת שלום.
    ראשית, תודה על הפורום המועיל והשימושי.

סיימתי עבודתי ב-27.11.08 וילדתי בתחילת דצמבר. למעביד אמרתי בע"פ כי אחזור לעבודה לאחר 6 חודשים, דהינו ב-1.6.09 (כפי שעשיתי גם בלידה הקודמת, הארכתי לחצי שנה את החופשה).
    הותק שלי במקום העבודה הוא 5 שנים ותפקידי הוא סמנכ"ל - מנהלת מס' עובדים.

המעביד ביקש להפגש עימי ובפגישה אמר כי מצב החברה לא טוב ושהוא מעוניין שאחזור אך בשינוי תנאים: עד כה עבדתי 5 ימים בשבוע 09:00-15:00, הוא אמר שאצטרך לעבוד עד 17:00 ובנוסף שלא יוכל לשלם כפי ששילם עד כה והמשכורת תקוצץ וכמו כן גם ההטבות- ביטוח מנהלים וקרן ההשתלמות. כמו כן הגדרת התפקיד שלי תשתנה ובנוסף להיותי מנהלת אצטרך גם לבצע עבודות כעובדת מן המניין.

בסיכום הפגישה סוכם כי יעביר לי הצעה קונקרטית מבחינת שעות עבודה, שכר וכו'.

יש לציין כי לאור המצב שנוצר אני מעדיפה לא לשוב למקום העבודה ולקבל את המגיע לי על פי החוק, חודשיים + 30 התראה מוקדמת. במידה והוא יתעקש שאחזור מאחר ואינו יכול לפטר אותי ולכן מחוייב לשלם 90 יום האם מומלץ להציע לו הסכם חלופי שבמסגרתו כל צד יבוא לקראת השני? לדוגמא תשלום של מחצית התקופה ע"י המעביד ואני אשאר בבית.
    כי בכל מקרה גם אם אחזור ל-90 יום בתנאים הקודמים, לאחר מכן אצטרך לעזוב מאחר והתנאים המוצעים על ידו לא מתאימים לי.
    כמו כן אבקש התייחסותך לגבי תאריך בוא אוכל להתחיל לחתום לצורך קבלת תשלומי אבטלה.
    תודה רבה,
    מור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרעת תנאים וסיום עבודה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    27/04/2009

מור שלום,
    מאחר ואת מודעת לזכויות המגיעות לך על פי חוק (60+30), הרי שכל הסכמה אליה תגיעו במו"מ הינה תקינה מבחינתך, ובתנאי שתקפידי שמדובר בפיטורים ולא התפטרות (אחרת יהיה עלייך להמתין 90 ימים לקבלת דמי אבטלה).
    לגבי לשכת התעסוקה - יהיה עלייך להתייצב מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו