הפרשות סוציאליות בשמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשות סוציאליות בשמירת הריון
    גלי
    27/04/2009

שלום רב,

אני נמצאת בשבוע ה-34 בהריון תאומים. לפני חודש וחצי יצאתי לשמירת הריון ( אני מניחה שאקבל את האישור מבט"ל בקרוב).

הבנתי כי לפי תיקון 24 לחוק עבודת נשים המעסיק מחוייב לשלם לי הפרשות סוציאליות לפנסיה וקרן השתלמות בתקופה זו, בתנאי כי גם אני אפריש את חלקי.למעסיק אין כל התנגדות לכך, אולם לא ברור לו כיצד עליו לעשות זאת מאחר ואינני מקבלת תלוש שכר.

המעסיק ביקש ממני כי אפנה לקרן הפנסיה שלי על מנת לברר מהי הפרוצדורה.

בקרן הפנסיה הובהר לי כי עלי להגיש תביעה עבור אובדן כושר עבודה על כל הפרוצדורה המשתמעת מכך והקרן תשלם למעשה את חלקו של המעסיק ואת חלקי באם התביעה תאושר.

כמה שאלות:

-האם אכן יש חובה למעסיק להפריש את חלקו לפנסיה על פי השכר שקיבלתי טרם שמירת ההריון?

-איך עושים זאת בפועל? האם העדר תלוש משכורת מונע ממנו לשלם זאת?

-איך החוק מגן על עניין שמירת הרצף הביטוחי של העובדת הנמצאת בשמירת הריון או בחופשת לידה? המעסיק טוען כי לעניין חופשת לידה התשלומים על ידו מועברים רטרואקטיבית לאחר חזרתי לעבודה. מכיוון שהתקופהמאז יציאתי לשמירת הריון ועד חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה תהיה בסביבות חצי שנה- האם הדבר פוגע ברצף ביטוחי זה?

תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרשות לקרנות בשמירת הריון וחל"ד

עו``ד ליאת שטיין
    27/04/2009

גלי שלום,
    על המעסיק להפריש בתקופה זו, בדיוק מהסיבה שלא רצה המחוקק כי אי הפרשה תפגע ברצף הזכויות.
    על מנת לברר כיצד מפרישים פיזית \ פרוצדוראלית- מומלץ לפנות לסוכן הביטוח, שאמור להדריך אתכם בכך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו