פיטורין בהריון דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בהריון דחוף
    טל
    29/04/2009

שלום,
    אני בחודש חמישי להריוני, עובדת כ-14 חודשים במקום העבודה, לאחר שהם גילו שאני בהריון הם נתנו לי מכתב שבו מפרטים את חוסר שביעות מהיחסי אנוש שלי כלפי עובדים אחרים בחברה והודיעו לי שהם הולכים להשיג היתר ממשרד התמת בשל כך.
    עד כמה משרד התמת יקבל את התירוץ העלוב הזה?
    במידה ויצליחו לקבל היתר, האם אני רשאית לדמי לידה מב"ל ועפ"י איזה חישוב מב"ל לפי התלושים לפני שפיטרו אותי?
    האם אני רשאית להחתים אבטלה וכמה אחוזים מהשכר אקבל?

במידה ומשרד התמת יתן להם היתר אני אצטרך ייצוג משפטי אני לא מתכוונת לוותר להם

תודה רבה על התייחסותך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון דחוף

הוספת תגובה

• בקשה להיתר ושימוע אצל הממונה

עו``ד ליאת שטיין
    30/04/2009

טל שלום,
    אכן מקומם.
    במידה והמעסיק יגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.
    ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.

לעניין הקצבאות - יש לבחון זאת על פי נתונייך האישיים, אולם לאור שבוע ההריון המוקדם, לצערי אני חוששת כי באם ינתן היתר לפיטורים, לא תהיי זכאית להן, ומכאן חשיבות נוספת לאי מתן ההיתר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו