מצב מעיק בעבודה - מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב מעיק בעבודה - מה עושים?
    טליה
    02/05/2009

שמי דנה ואני בחודש 6 להריון לאחרונה אני סובלת מהתנכלויות בעבודה (חברה גדולה):

1. השמצות בקשר להעדריות הקשורות להריון.
    2.איומי הבוס כי לכל הריון יש גם סוף.
    3. SMS כגון את לא חושבת שזה מוגזם?
    כל היחס הזה גורם לי ללחץ קשה.
    מה אני יכולה לעשות?למי לפנות? מה החוק אומר?

ב. המעביד רוצה לשנות לי את שעות העבודה מ10:00 עד 18:00 במקום 8:00 עד 16:00.
    והשינוי זה קשה לי פיזית כיוון שאני עייפה בערב. האם אני חייבת לקבל את ההחלטה?האם זה נחשב הרעה בתנאי עבודה?

4.עקב המצב הכלכלי רוצים לשנות לכולם את מבנה השכר פחות עמלות האם הם יכולים לכפות שינויי שכר מקיף החל ע כל העובדים גם עלי? או שאני חריגה כיוון שאני בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2009

דנה שלום,
    אתחיל דווקא מהסוף - כן, את חריגה, אולם בפן החיובי של הדבר, שכן כעובדת בהריון את נהנית מהגנות מיוחדות שאינן חלות על יתר העובדים.

באם חפץ המעסיק להרע את תנאי העסקתך, הרי שיהיה חייב ראשית לפנות לממונה על עבודת נשים לצורך כך.
    העובדה כי ההרעה הכספית הינה רוחבית, עלולה להקל על המעסיק, וסביר להניח כי בגין נסיבות אלה יינתן ההיתר (מה גם שמדובר רק בהרעה ולא בפיטורים).
    מכל מקום, על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).

חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, האם האמור מתייחס גם לשיפט

דנה
    10/05/2009

לשיפטינג של שעות העבודה מ 08:00 עד 16:00 השעות הנוכחיות ל 10:00 עד 18:00 השעות החדשות שהמעביד רוצה לשנות (מדובר באותם מס' שעות אך שעות בשעות הערב קשה לי לעבוד עקב עייפות)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לדנה

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

דנה שלום,
    מדובר בשאלה פרשנית - האם עניין זה הינו בגדר הרעה או לא, אם כי לפי תפיסתי מדובר בהרעה אסורה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו