חישוב גימלה לשמירת הריון ודמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב גימלה לשמירת הריון ודמי לידה
    גליה
    04/05/2009

שלום...וסליחה על אורך ההדועה...אני פשוט בבעיה
    במסמך מסודר שקיבלתי מביטוח לאומי בוצע חישוב של 3 חודשי העסקה וזה בכדי לשלם לי את דמי הלידה ואת הגימלה לשמירת ההריון: חודשים ספטמבר + אוגוסט + יולי ....אבל.... מצאתי כי ב"ל
    טעה במשכורת של חודש יולי [המעמביד הצהיר על 4900ש"ח וב"ל משום מה כתב 2700ש"ח] ...לפיכך הועברו לחשבוני סכומים נמוכים ממה שמגיע לי על פי חוק. שאלתי היא כזו:
    1. האם יש באפשרותי לערער לביטוח לאומי על הנ"ל, על אף שבמכתב רישמי כתב כי ההחלטה היא סופית ואם יש לי הסתייגות עלי לפנות לבית הדין לענייני עבודה? [ מדוע שאפנה לבית הדין לענייני עבודה? זה זמן וזה כסף....והרי הם טעו בחישוב השכר??? ]

2. בעניין אחר: שלחתי למעסיק מכתב בו אני לא ממשיכה בעבודתי משום הצורך לטפל בילד.המעסיק אמר לי כי יפריש לי אותם רק בתום חופשת הלידה. לפני כן אסור לו על פי חוק. האם נכון הדבר?.......מאז המכתב עבר חודש וטרם קיבלתי את פיצויי הפיטורין למרות שיחות טלפוניות בנושא עם המעסיק שמבטיח מחר מחר....מה עלי לעשות?

תודה ושוב סליחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2009

מירב שלום,
    ככל שיש טעות מהסוג שציינת, מומלץ לשוב ולפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת לנסות ולפתור את העניין בפשטות. אם זה לא יעזור, לא יהיה לך מנוס, אלא לפנות למוסד לביטוח לאומי.

לעניין הפיצויים - על המעסיק חובה לשלמם תוך 15 ימים, וכל אמירה לפיה הוא מנוע מלעשות כן קודם לכן, מוטלת בספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו