פיטורין במהלך תקופת אימוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין במהלך תקופת אימוץ
    גלית
    15/08/2007

שלום רב,
    אני אישה נשואה הנמצאת בתהליך אימוץ בין לאומי. התהליך נמשך כבר למעלה מ- 8 חודשים. היום הודיע לי מעסיקי שאני מפוטרת. אני עובדת בגן ילדים פרטי כ- שנתיים וחצי. כבר מהיום הראשון של תהליך האימוץ - הודעתי על כך למעסיקי.
    שאלתי היא: מה הן זכויותיי במצב זה ? האם איני מוגנת כמו אישה בהריון ? האם הוא יכול לפטר אותי ? מה עליי לעשות ?

תודה מראש,

גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורין במהלך תקופת אימוץ

עו"ד אילן קמינצקי
    15/08/2007

החוק לא נתן הגנה מפיטורין לאישה הנמצאת בהליכי אימוץ כמו שניתן לאישה הנמצאת בהריון.
    לפיכך מעביד רשאי לפטר אישה הנמצאת בהליכי אימוץ.
    יצויין כי במידה וסיבת הפיטורין הינה אך ורק בגלל הליכי האימוץ יתכן כי יש מקום לתביעה בגין הפלייה בעבודה מכוח חוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחת פיטורין

גלית
    15/08/2007

שוב, שלום,

איך ניתן להוכיח שהפיטורין הינם רק בגלל האימוץ ? הרי מעביד שרוצה לפטר תמיד ימצא "סיבות אחרות" ?

גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחת פיטורין

עו"ד אילן קמינצקי
    15/08/2007

אכן ישנו קושי להוכיח כי הפיטורין הם רק בגלל האימוץ.
    במקרים דומים נעזרו עובדות בראיות שונות כגון עדים, הקלטות , מכתבי המלצה בעבודה (המראים שאין סיבה לפטר משיקולים מקצועיים) וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית
    15/08/2007

אילן,

תודה רבה על התשובות ועל מהירות התגובה

גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו