מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה חוקי?<אורית12/05/2009
שלום רב,
ילדתי ב10/08 חופשת הלידה הסתיימה בינואר. במהלך החופשת לידה קיבלתי מכתב פיטורין. עד כה מעבידי שילם לי עבור 46 ימים ולא 60 יום כמו שהבנתי שמגיע עפ"י חוק. ששאלתי אותו מדוע שולמו לי 46 ימים תשובתו היתה "60 יום הכוונה ימים קלנדאריים. מחשבים גם שישי ושבת אך הכוונה לתשלום לפי הבסיס היומי". מה כוונתו? והאם זה בסדר וחוקי? ומדוע לו שולמו לי 60 ימים.
ועוד שאלה ברשותך... גם הודעה מוקדמת שולם לי עבור 17 ימים. וששאלתי מדוע לא 30 יום תשובתו היתה" יום הודעה מוקדמת שולמה לפי בסיס יומי ". האם זה חוקי ? מה הם החוקים? ומה מגיע לי? סליחה מראש שהשאה ארוכה ומורכבת אבל אני מבולבלת ולא רוצה להרגיש שמרמים אותי.. כי ההיסטוריה בינינו לא כל כך טובה לצערי מהרגע שנכנסתי להריון .
תשובתכם היתה"המעסיק טועה, שכן התשלום צריך להיות בגין אותה תקופה מלאה, כלשון החוק (60 ימים, ו30 ימי הודעה מוקדמת"
. מעסיקי טוען שהוא שילם לי עפ"י חוק מכיוון שבתקופת הריוני לא עבדתי ימים מלאים מתחילת ההריון לא הרגשתי טוב ונעדרתי רבות ולאחר מכן קיבלתי שמירת הריון.
הוא טוען שהתשלום על ההודעה מראש שלאורך כל תקופת עבודתי האחרונה כמעט ולא עבדתי למעט ימים בודדים לא נותר להם אלא לבצע את התחשיב המגיע בהתאם לדרך בה שולם לי באותם חודשים שהגעתי לעבודה לימים בודדים בלבד. האם זה חוקי? האם קיבלתי את מה שמגיע לי?
תודה מראש, הפורום מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חוקי
עו``ד ליאת שטיין17/05/2009אור שלום,
כפי שכבר השבתי לך בפעם הקודם שפנית בשאלה זו - המעסיק טועה בפרשנות שהוא נותן לחוק ("חישוב לפי בסיס יומי" וכהנה וכהנה). ברור שהוא מנסה לצמצם את עלויותיו, אולם עלייך לעמוד על זכויותייך.
את זכאית ל 60 ימים + הודעה מוקדמת - במלואם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)