שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    מורן
    26/05/2009

שלום ליאת

אני נמצאת בשמירת הריון מ 28/12/08 עד הלידה ב"ה תאריך משוער 6/8/09

על מנת לחשב כמה מגיע לי בגמלה לשמירת הריון הגשתי תלושי משכורת 9 - 12 כולל.

הביטוח לאומי עשה את החישוב לפי חודשים 9,10,11

לאחרונה גיליתי שבחודש דצמבר מקום העבודה כן שילם לי מלא על חודש זה למרות שאמרו לי

בהתחלה שאין לי ימי מחלה

חודש צדמבר קיבלתי בונוס והתלוש שלי יותר גבוה

שאלתי היא האם אפשר לתקן בביטוח לאומי טעות זאת ולעשות לי חישוב של חודשים 10-12 ?

ולגבי הדמי לידה אם לא ניתן לתקן גם חישוב זה ילקח חודשים 9 - 11 מכיוון שבדצמבר חסרים לי 4 ימים לחודש מלא?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/05/2009

מיטל שלום,
    הביטוח הלאומי עשה חישוב נכון, שכן לא לוקחים בחשבון חלק מחודש, אלא את החודש שקדם לו (נובמבר).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת לא היתה שאלתי רושמת יותר ברור

מורן
    27/05/2009

כן אני יודעת שהביטוח הלאומי עשה חישוב נכון

זאת לא היתה שאלתי אנסה לרשום זאת יותר ברור

בדיעבד התברר לי למרות שרשמתי שמ 28/12/08 אני בשמירת הריון המעסיק שילם לי חודש מלא

עד 31/12/08 וכך נוצר שגם המעסיק וגם ביטוח לאומי שילמו לי על הפרש שזה 4 ימים.

למרות שמעסיקי טען שאין לי ימי מחלה אך בכל בזאת בסופו של דבר כן שילם לי מלא על המשכורת האחרונה בתוספת בונוס שנתי ולכן תלוש המשכורת של חודש 12 גבוה כ 700 ש"ח יותר מאשר חודש נובמבר

שאלתי היא האם זה מאוחר מידי לתקן את הטעות למרות שהחישוב הנכון שצריך לעשות זה לקחת את החודשים 10.11.12 ואז למעשה מגיע לי לקבל 200 ש"ח יותר כל חודש ממה שאני מקבלת כרגע מהביטוח הלאומי.

השאלה היא האם הביטוח לאומי יכול להאשים אותי למרות שזאת לא אשמתי כי מעסיקי אמר לי משהו אחד ובפועל עשה משהו אחר?

אנ י מקוה שזה די ברור
    סליחה על אי ההבנה
    ותודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    27/05/2009

מורן שלום,
    כל שקרה הינו טעות של המעסיק, אשר שילם לך ביתר בגין חודש דצמבר.
    ביטוח לאומי לא עורך את החישובים שלו לפי התקופות בהן שולמו לך משכורות, אלא על פי מועד יציאתך לשמירת ההריון בפועל, ומשכך אין חודש דצמבר רלוונטי בעניין זה.
    משכך, אני שבה על תשובתי הקודמת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאת שאלה נוספת

מורן
    27/05/2009

א. אני מבינה את תשובתך אבל מכיוון ש 4 ימים האלו שולמו לי כימי מחלה אינני יכולה לתקן בביטוח לאומי שאני בשמירה מ 1/1/09 ואז החישוב יעשה כפי שהוא היה צריך להעשות חודשים 10-12 ?

ב. אם לא ניתן האם אהיה זכאית להגיש את התלוש משכורת של חודש דצמבר על מנת לקבל הפרשים מכיוון שקיבלתי בונוס בחודש זה שהעלה את המשכורת בצורה משמעותית?

תודה רבה על הכל וסליחה על הטרטור בשאלותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת למורן

עו``ד ליאת שטיין
    30/05/2009

מורן שלום,
    עם כל הצער שבדבר, התשובה לשתי שאלותייך הינן כככל הנראה שליליות, כפי שניסיתי להסביר לך מתשובתי הראשונה, אולם אני בהחלט מבינה את ניסיון ההתעקשות שלך, שכן יש לדבר משמעות כספית לא מבוטלת.
    נסי לשכנע את המוסד לביטוח לאומי - אני מאמינה כי זה לא יצלח בידך, אולם את נשמעת לי נחושה דייך...

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו