מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהן זכויותי???הילה20/08/2007
אני אמורה לחזור באוקטובר לעבודה לאחר חופשת לידה. הודעתי למעביד כי ברצוני להאריך את חופשתי לחל"תעפ"י חוק לעד חצי שנה לצורך הנקה והוא סירב . בנוסף הודיע לי כי אינו מסכים לשעת הנקה. עוד הוסיף ואמר שמכיוון שאני אם לילד ולא אוכל לעבוד שעות נוספות כפי שעבדתי עד כה כפי שהתפקיד מחייב (מדובר על שעות לא נורמליות שיכולות לגלוש גם עד אמצע הלילה) הוא אינו רואה כיצד אוכל להמשיך בתפקידי הבכיר והציע לי תפקיד נחות שבו אחד מעובדיי לשעבר יהיה המנהל שלי. יש לציין כי הוא החליט בשבילי שלא אוכל להמשיך בתפקידי למרות שהסכמתי להישאר שעות נוספות אך לא באותה תדירות שנשארתי לפני הלידה.
במצב כזה איני רואה אפשרות לחזור לעבודה ואני נאלצת להתפטר. מהן זכויותי?
האם אין המקרה נחשב להתפטרות מוצדקת? מה בנוגע לאבטלה- במידה והמעביד יסכים לתת לי מכתב מאשר את הסיבה להתפטרותי מהו נוסח האישור עליו לתת לי לצורך ביטוח לאומי כדי שאקבל אבטלה באופן מיידי?
תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
עו"ד אילן קמינצקי21/08/2007שאלתך כוללת מספר תתי שאלות ואשתדל לענות על כולם
1. בהנחה והנך זכאית להאריך את חופשת הלידה
(ראי בעניין זה מאמר http://www.d-avoda.co.il/MyPage2.aspx?p=135) כי אז המעביד אינו רשאי לסרב לכך היות ומדובר בזכות הקבועה בחוק.
2 . בהתאם לחוק עבודת נשים עובדת שילדה רשאית להיעדר מעבודתה החל מתום חופשת הלידה ועד תום ארבעה חודשים מאותו יום – שעה אחת ביום , בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה. יצויין כי המעביד אינו רשאי לנכות משכרך עקב היעדרות זו . לפיכך גם במקרה זה אין המעביד רשאי להודיע שאינו מסכים לשעת הנקה שכאמור קבועה בחוק.
3. עובד התמפטר עקב "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" זכאי לפיצויי פיטורין. אציין כי פגיעה בשכר ובתפקיד מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה המזכה בתשלום פיצויי פיטורין.
4. כדי שתקבלי דמי אבטלה באופן מיידי על המעביד לתת לך מכתב פיטורין.
5. בכל מקרה בו תעזבי את העבודה ללא מכתב פיטורין לא תקבלי דמי אבטלה על 90 יום הראשונים אלא אם תוכיחי כי ההתפטרות הייתה עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה או נסיבות אחרות שבהתאם לחוק נחשבים כפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)