פיטורים בתום חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בתום חופשת לידה
    גלי
    02/06/2009

שלום רב,
    סיימתי את חופשת הלידה שלי לפני שלושה חודשים. בתום חופשת הלידה פוטרתי מעבודתי מבלי שהמעביד ישלים לי חודשיים נוספים. קיבלתי פיצויים על פי חוק (30 יום התראה + 60 יום - סה"כ 3 משכורות). שאלתי היא:
    האם אני זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי או שעליי להמתין 90 יום? האם מכיון שקיבלתי פיצויים (בסה"כ של 90 יום) אני אטרך להמתין 90 יום נוספים או שאין כלל קשר בין הדברים?
    אודה לתשובתכם.
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בתום חופשת לידה

הוספת תגובה

• השבתי לך טלפונית

עו``ד ליאת שטיין
    03/06/2009

ליאת שלום,
    לאחר שפנית אלי טלפונית, קיבלת מענה מלא לשאלה זו, ולכן אין צורך לשוב ולהשיב במסגרת זו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו הטלפונית - עו"ד שטיין

גלי
    10/06/2009

שלום עו"ד שטיין,
    לצערי תביעת דמי האבטלה שלי טרם אושרה (כאמור יחסי עובד מעביד הסתיימו ב08/03/09).
    כעת המוסד לביטוח לאומי (לאחר אינספור הטירטורים) מבקש לקבל אישור מהמעסיק לגבי אילו תאריכים שולמו הפיצויים.
    לטענתם - היות ושולמו לי 60 ימים אז בעצם תקופת האבטלה נדחית ב60 ימים אלו - ושם בעצם מסתיימים יחסי עובד מעביד (ביום שבו סיימתי לקבל מהמעביד כספים).
    האם תוכלי לייעץ לי מה בדיוק אומר החוק? ממתי אישה שפוטרה במהלך חופשת לידה זכאית לדמי אבטלה? האם לא באופן מיידי?
    בשיחתנו הטלפונית אמרת לי כי הסיכויים לדחייה בשל 60 יום הם קלושים וכי ניתן לערער על כך.
    מה אוכל לעשות? כיצד ניתן לערער על החלטתם?
    אני פשוט כבר כל כך מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות!
    אשמח מאוד לעצתך
    תודה רבה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    10/06/2009

ליאת שלום,
    לא אוכל במסגרת הפורום להשיב לך באופן פרטני, שכן יש צורך לבדוק את מכלול הנתונים האישיים שלך לצורך כך, ודבר זה נעשה רק במסגרת פגישת ייעוץ פרטני, על בסיס הנתונים הספציפיים המלאים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה בנוגע לשאלתי

גלי
    10/06/2009

ממתי מתחילה הזכאות לדמי אבטלה עבור אישה שפוטרה במהלך חופשת לידה?
    האם לא באופן מיידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו