הרעת תנאים - הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעת תנאים - הריון
    ענבר
    03/06/2009

שלום,
    אני נמצאת בחודש רביעי להריוני ועובדת במקום העבודה שלי 4 שנים. לפני כ3 שבועות נקראתי למעבידתי שהודיעה לי ששכרי גבוה ועקב המצב היא רוצה שאפחית שעות עבודה וכפועל יוצא ארד בשכר. התנגדתי, ושטחתי בפניה את טענותיי מדוע אין זה חכם לקצץ לי בשעות ומדוע קודמתי בדרגה וכו' ובפגישה זו גם סיפרתי לה על הריוני דבר שהותיר אותה דיי בהלם. בשיחה זו בחרתי שלא לומר לה שאני מודעת לחוק המגן על נושא פיטורין והרעת תנאים לאישה בהריון (אלא בהיתר שר העבודה) אלא לבחון את תגובתה. השיחה הסתיימה בכך שביקשה שאחשוב על כך. יש לציין כי מבין 3 עובדות במחלקה שלי אני הבכירה (המנהלת) והיא התייחסה אלי בלבד בנושא קיצוץ השכר. כיום הודיעה לי שעלינו לדבר שוב. יתכן והתייעצה עם גורמים והחליטה כצעד מתחכם להודיע על קיצוץ שעות לכולנו (כל 3 העובדות שאגב אחת מאיתנו אף היא בהריון מתקדם-חודש 7) . או יתכן והיא מנסה את מזלה כי אינה יודעת שאני מודעת לזכויותיי, יש לציין שכרגע מטרתי היא לסחוב את שארית חודשיי הריוני בשכר הקיים ולאחר הלידה לפדות את פיצויי. איני יודעת כיצד לנהוג. אנא עצתך.
    תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרעת תנאים - הריון

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים בהריון ללא היתר

עו``ד ליאת שטיין
    04/06/2009

ענבר שלום,
    עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. לא בהכרח תאושר הפגיעה מהנימוק של המצב הכללי במשק, אולם אין לדעת, והדבר תלוי מאוד בנסיבות המקרה הספציפיות.
    כך או כך, עליך לזכור שקבלת החלטה אינה מהירה בדר"כ, וכל החלטה שתתקבל לרוב תתקבל מאותו יום ואילך, ולא תחול רטרואקטיבית, וגם זה שיקול חשוב.

באם תבצע המעסיקה הרעת תנאים באופן חד צדדי בכל זאת, ללא היתר, חזרי אלי בעדכונים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו