שינוי שעות עבודה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי שעות עבודה לאחר חופשת לידה
    בננה
    04/06/2009

שלום, אני עובדת כ שנה +8 חוד' אצל אותו המעסיק. חזרתי מחופשת לידה השבוע(ללא הארכה של החופשה) ומעסיקי הודיע לי כי יש לו משרה אצל לקוח אחר עבורי אך בשעות אחרות - במקום 7-16 (כך עבדתי מתחילת עבודתי אצלו) הוא מעוניין שאעבוד 7:30-17:00 ובנוסף משמרת פעם אחת בשבוע מ-7:00 עד 19:00.
    בחוזה העבודה שלי לא מצויינות שעות העבודה כלל.
    לציין כי אני אמא ל3 ילדים והשעות החדשות הן פשוט משימה בלתי אפשרית בשבילי. האם מותר לו לשנות לי את השעות באופן כללי ובפרט כשאני אחרי חופשת לידה ? במידה ולא- האם לאחר 60 יום כן יהיה מותר לו לעשות זאת?

תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2009

שלום לך,
    בתקופה בת את מוגנת (60 ימים מחזרתך לעבודתך) חל איסור לשנות את תנאי העסקתך, לרבות שעות העבודה. בתום 60 ימים אלה יהיה רשאי המעסיק לשנות את תנאייך, אולם הדבר עשוי להחשב הרעת תנאים המקימה זכאות להתפטר בדין מפוטר (בכפוף לקיום הפרוצדורה הנדרשת בעניין זה), תוך קבלת פיצויי הפיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו