התפטרות בזמן חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בזמן חל"ת
    רונית
    04/06/2009

שלום רב,
    אני נמצאת כעת בחל"ת לאחר חל"ד. ברצוני להתפטר ממקום העבודה עוד לפני סיום החל"ת.
    ידוע לי כי התפטרות עד 9 חודשים מהלידה תחשב כפיטורין לצורך קבלת פיצויים. יש לי מס' שאלות:
    1. האם כאשר מדובר בתקופת חל"ת (אני בחל"ת עד ספטמבר) עלי לתת התראה של 30 יום? הבעיה היא שהתינוקת כבר בת יותר מ-8 חודשים ואני לא רוצה לאבד את זכויותי.
    2. האם קיימת בעייתיות במקרה זה בהתחלת עבודה במקום עבודה חדש באוקטובר הקרוב?
    3. משלם הפיצויים הוא המעביד, נכון? (כלומר- לא ביטוח לאומי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בזמן חל"ת

הוספת תגובה

• התפטרות בחל"ת ומועד לעבודה חדשה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2009

רונית שלום,
    1. באם תרצי להתפטר במהלך החל"ת מבלי לחזור בפועל למקום העבודה, הרי שיהיה עלייך להודיע לכל הפחות חודש טרם סיומה, על מנת שתקופת ההודעה המוקדמת תוכל לחפוף אותה. באם את קרובה לתום תקופת הזכאות, הרי שמומלץ לא להשתהות על מנת שלא להסתכן ולפספס.

2. לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית. בעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר מכן, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.

3. נכון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו