פיטורין בגמר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בגמר חופשת לידה
    מאיה
    07/06/2009

שלום,
    אני בשבוע השני לחופשת הלידה. שבוע שעבר נפגשתי עם מעסיקי אשר הסביר לי עקב המיתון ישנם צימצומי כ"א בארגון (ידוע), ושאל אותי מה דעתי על חזרה/עזיבה בתום חופשת הלידה...בסופו של עניין, הוסכם ביננו כי אעזוב את החברה והוא ייתן מכתב פיטורין (עקב קיצוץ בכ"א) + פיצויים.
    נשאלת השאלה:
    1. האם יש לי אפשרות לחתום בלשכה מיד עם תום חופשת הלידה בהצגת מכתב פיטורין מהמעסיק?
    או שמא אני צריכה להמתין תקופה מסויימת?
    2. הם הוא יכול לתת לי את מכתב הפיטורין במהלך חופשת הלידה ? או רק אחריה? אם כן, איזה תאריך צריך מכתב הפיטורין לשאת?
    3. באיזה שלב לגשת לביטוח לאומי? עם מתן המכתב/ לאחר חופשת הלידה.
    4. סיכמנו כי הוא לא ישלם בגין חודשי ההתראה, האם יש עם זה בעיה מבחינת ביטוח לאומי?
    5. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בגמר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים בתום חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2009

מאיה שלום,
    עקרונית את זו שמותרת כאן - על זכותך לקבלת תשלום בגין 90 ימי עבודה - קחי זאת לתשומת ליבך!
    לשאלותייך:
    1. בלשכת התעסוקה עלייך להתייצב מייד עובר למועד סיום יחסי עובד-מעביד.
    2. עקרונית על פי חוק יכולים הפיטורים להיכנס לתוקף רק בתום 60 ימים מתום חופשת הלידה (+ תשלום בגין 30 ימי הודעה מוקדמת).
    3. ראי תשובתי בסעיף 1.
    4. הבעיה היא של המעסיק, אשר יהיה חשוף לתביעה ממך בעניין זה.
    5. בבקשה :-)

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו