עזיבת עבודה לאחר לידה+אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזיבת עבודה לאחר לידה+אבטלה
    נטלי28
    09/06/2009

שלום רב!

שמי נטלי נכון להיום אני בשמירת הריון עד הלידה , ברצוני לשאול מתי אני אמורה להודיע למעסיק שלי
    שאני רוצה לעזוב לאחר הלידה לצורך טיפול בילד? אני בנוסף אם ל2 אז יהיה לי קצת קשה מיד לחזור לעבוד ועם אני אעזוב לכמה זמן אהיה זכאית לאבטלה וכמו כן לפיצויים שלי(אני עובדת 3 שנים)בעבודה זאת?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה מראש!!
    נטלי.ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    10/06/2009

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לעניין הודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.

דמי אבטלה משולמים על בסיס זכאות אישית המשתנה ממקרה למקרה, ויהיה עלייך לבדוק את תקופת הזכאות אל מול המוסד לביטוח לאומי, ספציפית לגבייך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו