ניצול ימי חופש אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניצול ימי חופש אחרי לידה
    יהלי
    22/08/2007

חזרתי מחופשת לידה ומיד ניצלתי ימי חופש שניצברו לי. מעסיקי מקזז לי 9 שעות על כל יום חופש שלקחתי עוד בזמן שמגיעה לי שעת הנקה. לדעתי עליו להוריד לי 8 שעות על יום חופש במהלך 4 חודשים מחזרתי מחופשת הלידה. אציין כי שכרי אינו גלובלי ומחושב ע"פ שעות וכמו כן חזרתי למשרה מלאה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניצול ימי חופש אחרי לידה

הוספת תגובה

• ניצול ימי חופש אחרי לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    22/08/2007

ראשית אציין כי לא מצאתי פסיקה בנושא שאלתך ובכל מקרה אם מקרה זה יגיע לבית הדין לעבודה, הוא יכריע בעניין.

סעיף 7(ג)(3) לחוק עבודת נשים, התשי"ד 1954, קובע כי עובדת רשאית להעדר מעבודתה מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום – שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה.
    במקרה שהעובדת לא ניצלה את זכותה ל"שעת הנקה", היא איננה זכאית לתוספת במשכורתה וזאת בתנאי שהיא עצמה ויתרה על זכותה האמורה.
    לפיכך אני סבור כי במידה ואת נמצאת בחופש אין להתייחס להפחתה בשעה אחת ביום הניתנת לעובדת לאחר הלידה המועסקת במשרה מלאה אלא לשעות העבודה הרגילות (ללא הפחתה של שעה אחת ביום).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו