עבודה חדשה וטיפולי הפריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה חדשה וטיפולי הפריה
    ליאת
    14/06/2009

שלום רב, אני עומדת להתחיל עבודה חדשה ובמקביל עומדת להתחיל טיפולי הפריה בעוד כחודשיים(הריון ראשון).
    האם עלי לצבור ותק בעבודה על מנת שלא יוכלו לפטר אותי, או בגלל שמדובר בהפריה אסור למעסיק לפטר אותי מהיום הראשון לעבודתי?
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה חדשה וטיפולי הפריה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - ההגנה ומועד ההודעה

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2009

רוית שלום,
    באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), ויידעת את המעסיק על הטיפולים, ונעדרת לצורך הטיפולים בהעדרות המגובה באישור רפואי לצורך טיפול, הרי ככל שתעני על כל תנאי החוק, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    מומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
    מומלץ להודיע סמוך ביותר להעדרות.
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, תהא הסיבה לה אשר תהא.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו