התפטרות לצורך טיפול בילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    דינה
    24/06/2009

שלום רב!

עבדתי חמש שנים באותו מקום עבודה. בדצמבר אשתקד ילדתי ובחודש מרץ, כשבועיים לפני תום חופשת הלידה הודעתי למעסיקי, כי אני מתפטרת לצורך טיפול בילד.
    מהו תאריך סיום העסקה שעל המעסיק לציין באישור העסקה שלי? האם זה התאריך בו יצאתי לחופשת לידה או התאריך בו הסתיימה חופשת הלידה שלי ולא שבתי כאמור לעבודה? הרי אם אני מבינה נכון, במידה ומצויין באישור העסקה תאריך סיום עבודה היום בו יצאתי לחופשת לידה, הרי זה לא מחשיב את תקופת חופשת הלידה לצבירת ותק, נכון?

עוד שאלה הנוגעת לדמי אבטלה: במידה ואני מעוניינת להגיש בקשה לקבלת דמי אבטלה (לאחר שהמתנתי 90 יום), האם אני יכולה לציין בלשכת תעסוקה שאני מחפשת עבודה עם פחות שעות, או שמא במקרה כזה אני לא אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה ולמעשה זה יחשב לי כסירוב?

תודה רבה על תשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

• התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

דינה שלום,
    עקרונית מועד סיום ההעסקה הינו תום חופשת הלידה, והותק של חופשת הלידה נחשב לצורך חישוב פיצויי הפיטורים והזכויות הסוציאליות (הבראה, וכו).
    בלשכת התעסוקה עדיף שלא להצהיר הצהרות מיותרות מראש, על מנת שלא להחשב כמסרבת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו