ליאת שלום! יש לי שאלה חשובה מאד.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליאת שלום! יש לי שאלה חשובה מאד.
    מאיה
    27/06/2009

אני נמצאת כבר למעלה משנה בטיפולי פוריות. לפני קרוב לשנה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, במהלך חודשי העבודה הראשונים, יצא והמנהלת ראתה אותי עם פנים נפולים (ימי האכזבה הידועים לשמצה), ובאחת הפעמים שאלה אותי אם הכל בסדר. לא יודעת מה עבר לי בראש כאשר שיתפתי אותה בקצרה במה שאני עוברת, אבל עד לאחרונה לא הרגשתי רע עם זה. חשוב לי לציין שלא היו לי כמעט העדרויות או איחורים בגין הטיפולים, ואני מקפידה ככל שניתן שזה לא יפגע בתפקודי בעבודה.
    לפני מספר ימים בעת שיחה איתה, היא אמרה לי שהיא מתלבטת בנוגע לפיטוריי. היא הדגישה שאין לה כל בעיה עם המקצועיות שלי ושבחה את הידע המקצועי הרב שיש לי בתחום בו אני עוסקת, אבל טענה לאי שילובי במערכת. כשניסיתי להבין למה כוונתה, התלוננה על כך שאני מסתובבת לעיתים עם "פרצוף חמוץ", או שנראה שאני שקועה בעצמי, ובעיקר לא מתייעצת איתה מספיק ועובדת לבד. בקיצור, איך שלא הסתכלתי על זה, היה לי ברור שהיא משתמשת בידע מוקדם שלה וברגעי החולשה שלי כדי לפגוע בי ממש. אוסיף עוד שלא אחת יצא לה לומר משפטים כמו "אני בבעייה שיש כל-כך הרבה עובדות בהריון" וכד'.
    אני מבינה שהחוק האוסר על פיטורין בהריון נובע מהעדרויות של העובדות, אך האם אוכל למצוא בו הגנה גם במקרה שלי?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בטיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

עדי שלום,
    ככל שהינך עונה על כל תנאי החוק, הרי שתחול עליך הגנה החל מיום ההעדרות האחרון לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    באם תפוטרי - יהיה עלייך לפנות לעו"ד על מנת לפעול מול המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה.

מאיה
    27/06/2009

תודה על תשובתך המרגיעה, אך אני עדיין תוהה מה קורה כאשר אין טענה בנוגע להעדרות שלי?(כשאני מביאה אישור מחלה, המנהלת אינה יודעת במה מדובר, וגם נעדרתי מעט מאד, הרבה פחות מכל עובדת שהיא אמא ונעדרת כשילדה חולה). אין כל טענה לגבי העדרויות מצידי. העילה לפיטורין כביכול לא קשורה לטיפולי הפוריות, "למעט" תלונתה של המנהלת על מצב רוחי הירוד בימים מסויימים...
    כיום אני נמצאת בטיפולי פוריות שאינם IVF, כלומר הזרקת הורמונים והזרעות תוך רחמיות, ומטופלת אצל רופא פרטי, כך שאני יכולה להגיע אליו שלא על חשבון שעות עבודה, ימי ההעדרות שלי כוללים בדיקות (צילום רחם וכד'), הנעשות בקופ"ח, ואיחורים לשם בדיקות דם ומעקב זקיקים סמוך לביוץ. האם העדרויות מסיבות אלה רלוונטיות כמו העדרות לצורך טיפולי פוריות מורכבים יותר?
    אני חוששת שאם אומר למנהלת שלי משהו בעניין החוק, זה רק יהיה לוחמני, ויעשה יותר רע מטוב.
    רוב תודות על הזמן שהקדשת בכדי לענות לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לעדי

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

עדי שלום,
    להערכתי את זקוקה לייעוץ פרטני במקרה זה על מנת לבחון את נתוני המקרה הספציפיים שלך ובניית אסטרטגיה מתאימה אל מול המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מאיה
    28/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2009

בברכה,
    ליאת שטיין,עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו