ניצול ימי חופשה אחרי לידה והתפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניצול ימי חופשה אחרי לידה והתפטרות
    לינוי
    27/06/2009

שלום רב!
    ילדתי ב-3 למאי 2009. ברצוני להתפטר ממקום העבודה שלי לאחר תום חופשת הלידה, לצורך טיפול בילד.
    התחלתי לעבוד במקום העבודה שלי ב-17 לאוגוסט 2003 (ז"א ב-17 לאוגוסט 2009 יהיה 6 שנים מלאות).
    חופשת הלידה שלי מסתיימת ב-9 לאוגוסט 2009.

1. האם לצורך חישוב הפיצויים אני מגיעה לשש שנים מלאות? או שהחישוב נעשה לפי יום ביומו ולא לפי חודשי עבודה?

2. אם החישוב נעשה לפי יום ביומו, האם אני יכולה לבקש לנצל את ימי החופשה שנותרו לי (14 -15) מיד אחרי תום חופשת הלידה ורק אחר-כך להתפטר?

3. האם במכתב התפטרות אני צריכה לציין "לנצל את יתרת ימי החופשה מיד לאחר תום חופשת הלידה ולאחר מכן להתפטר לצורך טיפול בילד"?
    מה צריך להיות תאריך ההתפטרות אם כך?

4. מתי אני צריכה להתייצב בלשכת התעסוקה פעם ראשונה כדי לקבל דמי אבטלה?

מקווה שתוכלו לעזור לי בהקדם.
    תודה מקרב לב,
    לינוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

לינוי שלום,
    פיצויי פיטורים מחושבים על פי תקופת העבודה בפועל (גם חלקיות שנה), ואין צורך להשלים שש שנים מלאות.
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לעניין הודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "תקופת העבודה בפועל"

לינוי
    27/06/2009

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
    "תקופת העבודה בפועל" לצורך חישוב פיצויי הפיתורים - הפירוש ליום האחרון בו הפסקתי לעבוד? הייתי בשמירת הריון כחודש וחצי לפני הלידה, או שהכוונה גם לתקופת חופשת הלידה עד לתאריך בו אני מבקשת להתפטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללינוי

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2009

לינוי שלום,

מדובר על היום האחרון בו עוד היו יחסי עובד - מעביד, כלומר: מיום תום ההודעה המוקדמת (תקופות שמירת ההריון וחופשת הלידה נכללות בותק).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי התייצבות בשירות תעסוקה

בר
    28/06/2009

"עלייך להתייצב בשירות התעסוקה במיידי..." - הכוונה להתייצב פעם ראשונה אחרי הפיטורין פעם אחת ואז לחכות 90 יום בלי להתייצב או שעלי להתייצב פעם בשבוע כל שבוע משך 90 יום מיד אחרי הפיטורין?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו