הארכת חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת חל"ת
    בר
    28/06/2009

1. במידה והודעתי בכתב למעסיק על יציאה לחל"ת אחרי חל"ד אך לא ציינתי תאריך מדויק בו אני חוזרת לעבודה - האם זה בסדר?

2. במידה ואני אודיע בכתב למעסיק על תאריך מדויק בו חוזרת לעבודה - האם במהלך החל"ת אני יכולה להודיע על הארכה נוספת של החל"ת (ככל שניתן לי מבחינת משך הזמן המותר בחוק)? ומתי אני אמורה להודיע על הארכה כזו?

תודה רבה על התייחסותך לשאלות, זה פורום נהדר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חל"ת

הוספת תגובה

• חל"ת - קיצור, זכאות ואורך

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2009

בר שלום,
    עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה (בעבר היה מדובר ב 24 חודשים, אולם סעיף זה לחוק תוקן ל 12 חודשים)
    התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.

ודאי שעלייך ליידע את המעסיק מהו מועד שובך מהחל"ת.
    בכל מקרה שתחליטי לקצר את החופשה, על המעסיק יהיה לקבלך במועד החדש שתבחרי, בכפוף להודעה מוקדמת מטעמך של 4 שבועות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות

בר
    29/06/2009

תודה רבה על התייחסותך, ושלוש שאלות נוספות בנושא:
    1. כמה זמן לפני תום חל"ד יש להודיע למעסיק על חל"ת? והאם עלי להודיע בכתב?
    2. האם המעסיק רשאי לסרב ליציאתי לחל"ת אחרי חל"ד? ומה עושים במידה והוא מסרב אם כי אני זכאית לפי חוק.
    3. אם הוותק שלי הוא 35 חודשים כולל חופשת הלידה, האם אני זכאית למקסימום 8 חודשי חל"ת שמתחילים מתום החל"ד?
    אשמח לקבל תשובה
    ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו