מעבר ל-4 ימי עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר ל-4 ימי עבודה
    חסוי
    02/07/2009

בפגישה שכינסו את כל עובדי המשרד הודיע המנכ"ל כי בכוונתו לעבור ל-4 ימי עבודה לאור המצב הכלכלי.
    אני עבודת בחברה כבר 3 שנים ובחודש שביעי.
    באופן פרטני הודיע לי המנכ"ל כי הגיש בקשה לאישור במשרד התמ"ת על מנת שיאפשרו לו להוריד גם לי בהיקף המשרה.
    רציתי לדעת מה הסיכוי שהוא יקבל אישור כזה? ואם יקבל האם אני עדיין יכולה לסרב?

בנוסף, אם הוא לא מקבל אישור מהתמ"ת ואני לא מסכימה מה זה אומר?

בנוסף, אם הוא לא מקבל אישור מהתמ"ת ואני כן מסכימה האם זה פוגע לי בחישוב דמי הלידה וההטבות שמגיעות לי לאחר הלידה (שכן המשגורת תהיה יותר נמוכה)?

אשמח לקבל אבהרות בנושא בדחיפות שכן במהלך שבוע הבא כבר יתקיימו אצלנו במשרד שיחות אישיות בנושא עם המנכ"ל.

תודה טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר ל-4 ימי עבודה

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים בהריון- ללא היתר הממונה

עו``ד ליאת שטיין
    05/07/2009

טל שלום,
    בנסיבות אלה למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    יחד עם זאת, ככל שההפחתה היא רוחבית וגורפת, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך...

חסוי
    06/07/2009

באם יקבל המעסיק אישור ממשרד התמת שבמסגרתו ארד ל-4 ימי עבודה (80% משרה) מה זה אומר על חישוב דמי הלידה שלי (אני בחודש שביעי)?

האם אפשר יהיה לבקש כי 3 החודשים שעל פיהם יחשבו את גובה דמי הלידה יהיה 3 החודשים הקודמים ל-3 החודשים האחרונים (בהם תהיה לי פגישה בשכר)?

תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת המשך

עו``ד ליאת שטיין
    06/07/2009

טל שלום,
    1. עקרונית כן, היות וגם החודשים האחרונים באים בחשבון.
    2. עקרונית לא, מאחר ואין מדובר בהפחתה עקב ההריון (ימי מחלה, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד ליאת

חסוי
    08/07/2009

אז בעצם אם המעסיק יקבל אישור ממשרד התמ"ת לקיצוץ המשרה דמי הלידה שלי יחושבו לפי החודשים המופחתים (הבקשה הוגשה בתחילת יולי ואני בדיוק מתחילה חודש שביעי)?

אין מה לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטל

עו``ד ליאת שטיין
    09/07/2009

טל שלום,
    נכון הדבר אם המעסיק יקבל היתר, אולם אין להניח מראש שהוא יקבל את ההיתר, ויש להילחם על כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    09/07/2009

מקוה שיקח לו הרבה זמן לקבל אישור אם בכלל ועד אז כבר אצא לחופשה ככה התלושים שלי יהיו לפי משכורת מלאה (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו