מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רצון להאריך חופשת לידה ללא אשור המעענת05/07/2009
שלום רב,
אני אמורה ללדת בסוף החודש הקרוב. (אני מקווה שזה יקרה בקרוב מאד).
במקום עבודתי לא הביאו לי מחליפה בטענה שאין צורך בגלל המצב הכלכלי. וביקשו ממני לחזור מיד בתום 3.5 חודשי חופשת הלידה. אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה לפחות לחצי שנה.
במידה והבוסית שלי מסרבת לבקשתי להאריך א החופשה מה אומר החוק? בעצם אי רצוני לחזור לעבודה אחרי 12 שבועות אני נחשבת מתפטרת או שהבוסית שלי צריכה לפטר אותי כי מקון העבודה חייב להישמר לי 9 חודשים? מה עושים במקרה כזה?
כמו כן, אני רואה בפורומים שונים שמתייחסים ל-60 יום אחרי חזרה מחופשת לידה שאסור לפטר את העובדת +30 יום התראה על פיטורים. זהו חוק חדש? אני זוכרת מההריון הקודם שלאחריו פוטרתי וקיבלתי 45 יום +30 יום התראה. האם השתנה החוק?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009ענת שלום,
עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה (בעבר היה מדובר ב 24 חודשים, אולם סעיף זה לחוק תוקן ל 12 חודשים)
התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.
כמו כן, החוק אכן השתנה - בעבר היה זה 45 ימים, כיום 60 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ליאת-שאלת המשך
ענת06/07/2009שאלתי היא אם הבוסית שלי לא מסכימה או מעוניינת שאקח חל"ת- ונאמר לא אגיע לעבודה בסיום 3 חודשי חופשת הלידה, זה נחשב כאילו התפטרתי או שעליה לפטר אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009ענת שלום בשנית,
הדבר לא ייחשב כהתפטרות ובתנאי שתקפידי היטב על תעוד מתאים להודעתך על יציאה לחל"ת כפי שמקנה לך החוק.
באם היא תרצה - יהיה עליה לפטר אותך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו נלחצתי קצת.....
ענת08/07/2009הי ליאת,
תודה רבה על התשובות.
מה אומר החוק בנוגע להודעה שלי על יציאה לחל"ת?
אני צריכה להוציא מכתב רישמי? כמה זמן לפני היציאה לחופשת לידה?
בעיקרון הודעתי אתמול בעל פה טלפונית (כיוון שאנחנו לא עובדות באותו מתחם) על כוונתי להאריך את חופשת הלידה. אם צריך להוציא מכתב אני עדיין יכולה, נכון?
בנוסף, רציתי לשאול שאלה אחרת. אני עובדת על משכרות שמחושבת לפי בסיס ואחוזים מהצלחותיי בתפקיד.
האחוזים משולמים לי על פי תנאי התשלום השונים עם כל חברה. כלומר, במהלך החופשת לידה שלי יגיע לי לקבל סכומים שונים של אחוזים שבדר"כ משולמים דרך המשכורת.
שאלתי היא מה עושים במצב כזה? האם נהוג לשלם את האחוזים כרגיל (כלומר כל חודש אקבל צ'ק עם סכום האחוזים שמגיעים לי לאותו חודש) או שמחכים לסוף חופשת הלידה ומשלמים את כל הסכומים יחד? יש התיחסות לכך בחוק?
ושוב תודה רבה,
את עוזרת לי המון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
עו``ד ליאת שטיין09/07/2009ענת שלום,
אין צורך להילחץ...
מטבע הדברים יש לך שאלות רבות, אולם היות והשאלות הינן ספציפיות מאוד, ולאור אוכן ומורכבותן, הרי שאין באפשרותי להשיב עליהן במסגרת הפורום, ובאם תרצי תשובות לשאלות אלה ואחרות, תוכלי לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)