זכויות דמי אבטלה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות דמי אבטלה לאחר חופשת לידה
    אורטל
    26/08/2007

הבוס שלי הודיע לי מראש שיפטר אותי לאחר חזרתי מחופשת לידה וזאת על מנת לאפשר לי כבר עכשיו לחפש עבודה אחרת. זה מתאים גם לי ולכן אני לא רוצה "לסבך את העניין". כמובן שהוא אמר שהפיטורין ייכנסו לתוקף על פי חוק 45 ימי עבודה וכל פרטי החוק הנוספים (יום ההודעה, תחילת תוקף הפיטורין וכו'..) האם יש באפשרותי "לוותר לו" על 45 הימים ולהתחיל לחתום אבטלה במקום לחכות 45 ימים ורק אז להתחיל לחתום אבטלה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות דמי אבטלה לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    26/08/2007

ראשית יש לך ולבוס שלך טעות- איסור הפיטורין הינו 60 יום מתום חופשת הלידה ולא 45 יום (כפי שהיה בעבר). בנוסף לכך על המעביד לתת לך הודעה מוקדמת (מעבר ל 60 יום) לפני הפיטורין.
    לגבי קבלת דמי אבטלה- תוכלי לחתום בלשכת התעסוקה החל מתאריך הפיטורין בפועל ולא מתאריך משלוח מכתב הפיטורין. כך למשל אם ביום 1.9.07 תקבלי מכתב פיטורין בו נכתב כי הפיטורין יכנסו לתוקף ביום 15.11.07 הרי שרק ביום 15.11.07 תוכלי לחתום בלשכת התעסוקה. לא ניתן לחתום בלשכת התעסוקה כל עוד את עובדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו