בונוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בונוס
    נועה ברטלה
    10/07/2009

אני נמצאת בהריון מתקדם. למשכורתי מתווסף דרך קבע בונוס על מכירות. לפתע הודיע לי המעביד כי הוא מקטין את הבונוס שמגיע לי, ואף מבצע את הקיצוץ רטרואקטיבית. לאיש מהעובדים האחרים הוא לא הקטין את הבונוס. האם יש לו הזכות לעשות לי את זה?. מאחר וזה חלק ממרכיב השכר - זו הרעה משמעתית בהכנסתי.

תודה מראש על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בונוס

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

נועה שלום,
    כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה, וודאי שלא רטרואקטיבית.

ככל שמלאו לך 6 חודשים במקום העבודה, על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).

חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו