מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים בתקופת ההריוןגל12/07/2009
שמי גל ואני בשבוע ה-11 להריוני השני.אניעובדת במשך 5 השנים האחרונות במקום עבודה קבוע.מצבו של מעסיקי בכי רע.אין לו כסף לשלם משכורות-הוא בתביעה כספית מאוד גדולה עם חברות בחול.למרות המצב הקשה והאוירה הקשה הלא נעימה ולא סמפטית-הוא ממש על סף פשיטת רגל ו"נאחז בשיניים" כדי לא להגיע לכונס נכסים הוא נוקט באמצעים שיש לו של קיצוץ משכורות, אי תשלומי ביטוחי מנהלים ופיטורי עובדים. בשל מצבי ידוע וברור גם לי-ומסתבר שגם לו כי אותי הוא לא יכול לפטר.אך אני יודעת שאם הוא פונה לקבלת אישור מיוחד מהשר הנדרש ומקבל ממנו אישור מיוחד לפטר אותי = הוא אכן יכול לפטר אותי (מן הסתם בשל מצבו כל עוד הדבר לא יפגע בזכויותי אין לי שום התנגדות לכך).
שאלתי היא: 1) אם אני מגיע איתו ליידי הסכמה של פיטורין והוא אכן יקבל אישור מיוחד לפטר אותי -שלא בגלל הריון, האם אני אמורה לקבל מכתב פיטורין ממנו, והאם כן אהייה זכאית לתשלום פיצויים ומשכורת בתקופת ההריון מביטוח לאומי וכמובן גם בתקופה של ה-3 חודשים שאחרי הלידה?
2) אם אפנה אליו ואציע לו לפטר אותי הוא לא יקבל אישור על כך מהשר הנדרש - מה שאומר כי אצטרך להמשיך ולעבוד כרגיל, האם בעצם העובדה שפניתי אליו ונתקלתי בסרוב זה דבר שאמור לשחק לרעתי בזכויותי מאוחר יותר?
3) האם כדאי מלכתחילה לוותר על העניין ולהמתין בשקט ולראות כיד העניינים יתפתחו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה נא תשובתך זה די דחוף לי
גל13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים בהריון - הליך בפני הממונה
עו``ד ליאת שטיין18/07/2009גל שלום,
ראשית - אל בהלה...
אין שום סיבה שתסכימי מראש, חבל לוותר מראש על הזכויות.
חלה עלייך הגנה ולא ניתן לפטר אותך או לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
במידה והמעסיק יגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר.
ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את ההרעה.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה במצב של פשיטת רגל
גל22/07/2009תודה רבה על תשובתך אלי, אך לפי תשובתך עלי לקחת עו"ד לפני ההליך בוררות אצל הממונה אך איך עלי לדעת אם הוא אכן הגיש את הבקשה הנל על מנת שבאמת אשכור עו"ד כפי שאת מייעצת לי???
ועוד דבר מה קורה מבחינת זכויותיי כאישה בהריון אם בעוד תקופה מסויימת הוא יכריז על פשיטת רגל מה שאומר כי ייכנבס אלינו כונס נכסים???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009גל שלום,
כפי שהשבתי לך, יהיה נכון מבחינתך לפנות לייצוג משפטי רק באם יגיש המעסיק בקשה לפיטורים למשרד התמ"ת.
באם תוגש בקשה - תקבלי מהממונה מכתב בדואר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)