בקשה לצמצום משרה למשרד התמ"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה לצמצום משרה למשרד התמ"ת
    חסוי
    13/07/2009

שלום,
    אני בחודש שביעי להריוני ועקב המצב כל החברה (למעט 2 עובדים) עברו ל-4 ימי עבודה.
    המעסיק שלי הודיע לי שהוא פנה למשרד התמ"ת לקבל עבורי אישור לקיצוץ משרה גם כן.
    יש לי מס' שאלות:

1. כמה זמן לוקח לקבל אישור (באם יקבל) ממשרד התמ"ת?
    2. האם אני גם צד בנושא? כלומר, יש הזמנה לשימוע או מבקשים את תגובתי?

3. באם יתקבל אישור כזה, האם ניתן יהיה להוריד לי רטרואקטיבית ממשכורות קודמות מרגע שהגיש את הבקשה או שההורדה היא מרגע שיש אישור? (זה מאוד משמעותי לי שכן חודשים אלו הם הבסיס לדמי לידה שלי).

4. כרגע לבקשתו אני עובדת 4 ימים במקום 5. באם לא יתקבל אישור ממשרד התמ"ת האם יוכל להוריד לי מהמשכורת או ימי החופשה שלי לאור העובדה שבפועל אני כבר עובדת רק 4 ימים?

סליחה על מקבץ השאלות הרב ותדה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צמצום משרה - שימוע בתמ"ת

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

שלום לך,
    ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הצמצום.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.

ברוב המקרים ההיתר ניתן ביום ההחלטה, וקיימים מקרים נדירים בהם ניתן היתר רטרואקטיבי, וזאת בנסיבות מיוחדות (מעסיק שפשט רגל, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו