פיטורין לאחר חופשת לידה- התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה- התייעצות
    רום קינמון
    18/07/2009

שלום,

אני עובדת בחברה גדולה שמצבה הכלכלי הולך ומדרדר, השמועה אומרת כי עד סוף יולי הולכים לפטר 30 אחוזים ויש עוד גל בספמבר ונובמבר.

התפקיד שלי הוא מנהלת תיקי לקוחות שוק חו"ל, כלומר, יש לי מדינות שאני האחראית הבלעדית עליהן לייצוא המוצרים של החברה.

חודש לפני חופשת הלידה, החליפו לי ראש צוות, אני ילדתי במרץ, חזרתי לעבודה ב-08/07 וכעת הוא מסרב להחזיר לי את השווקים, ובמקביל הוא טוען כי אין לו עבודה אחרת בשבילי, בשיחה פרטית ו"חברית" הוא אמר שהמצב ממש לא טוב, הוא לא יודע להבטיח את מקומי בסוף תקופת החסינות ווידא איתי מתי מסתיימת תקופת החסינות וניתן יהיה לפטר אותי.

לאחר בדיקה ברשת מצאתי כי הוא חייב לשמור לי על השכר ועל היקף משרה(על שני הדברים הוא מקפיד) אבל הוא גם חייב להחזיר אותי לעבודה עמנ לתת לי אפשרות להוכיח את עצמי, לפי מה שנראה הוא מחזיר אותי למראית עין בלבד. האם מותר לו לעשות זאת עקב המצב הכלכלי של החברה? ואם הוא פונה למשרד התמת והנל מאשר את הפיטורים האם אני מקבלת פיצויים מוגדלים, קרי 60 יום + 45 יום הרתעה הודעה מוקדמת+30 יום הודעה מוקדמת?

אודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפלייה בתפקיד - לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    19/07/2009

שלום לך,
    מאחר וילדת במרץ, והמשכת לחל"ת, הרי שהתקופה בה חלה עלייך הגנה הינה 60 ימים בלבד (כאשר תקופת ההודעה המוקדמת יכולה לחפוף אותה).

יחד עם זאת, ככל שלא הושבת לתפקידך, הרי שעשוייה להיות בכך הפלייה אסורה, בניגוד לחוק עבודת נשים ובניגוד לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו