דמי לידה מלאים/חלקיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה מלאים/חלקיים
    ענת
    19/07/2009

בוקר טוב. התחלתי לעבוד בעבודה חדשה לאחר כחמישה חודשים שבהם לא עבדתי. למעשה, נכנסתי להריון בדיוק בחודש זה (לא מתוכנן...). שאלתי נוגעת לזכאות לדמי לידה מלאים או חלקיים:
    בעז"ה עד הלידה ייצא שאני אעבוד שמונה חודשים מלאים +כמה ימים מחודש ינואר (התחלתי לעבוד בסוף החודש, כך שעבדתי חמישה ימים בלבד בינואר) +כמה ימים מחודש אוקטובר (התל"מ שלי בעז"ה הוא באוקטובר, כך שאעבוד רק ימים ספורים בחודש זה). זאת אומרת שבסה"כ שולמו עבורי דמי ביטוח לאומי עבור 10 חודשי עבודה, אלא שבחודשיים מתוך העשרה חודשים עבדתי ימים ספורים מתוך החודש. האם במקרה זה אני זכאית לדמי לידה מלאים או חלקיים? האם הביטוח הלאומי דורשים עשרה חודשי עבודה מלאים ?
    אשמח לתשובה ותודה מראש,ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה מלאים/חלקיים

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

ענת שלום,
    נוסח לשון החוק לא דורשת חודשי עבודה מלאים דווקא, אלא משתמע כי די בכך כי הופרשו דמי ביטוח.
    יחד עם זאת, עלייך לבדוק עניין ייחודי זה מול המוסד לביטוח לאומי (ניתן גם טלפונית במסמר 6050*).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו