חוזה לחצי שנה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוזה לחצי שנה בהריון
    אתי
    23/07/2009

הי,

בשעתו חתמתי על חוזה העסקה זמני ל- 6 חודשים אך זאת בטרם שידעתי שאני בהריון. היום אני בשבוע 28 (חודש שביעי וקצת). תאריך הלידה המשוער הוא 2/10/09. החוזה אמור להסתיים ב- 22/8/09, תקופה של כחודש וחצי עד הלידה. אני מקבלת איתותים מהמעסיק שאני אאלץ לסיים את תקופת עבודתי במקום בסוף החוזה. תפקידי הוא ניהול המקום ואני מחליפה מישהי שיצאה לחל"ת. המקום מונה 10 אנשי צוות (הבנתי שיש לכך חשיבות כאשר בוחנים את חוק שוויון הזדמנויות). שאלתי היא האם באמת ניתן לעצור את המשך עבודתי לפני הלידה (פוגע לי בזכויות מול ביטוח לאומי לאחר הלידה וכמובן לא מאפשר לי למצא עבודה חלופית לפרק זמן כה קצר) וכן, האם יש לי זכויות מול מקום העבודה בתום תקופת חופשת הלידה?

אודה מראש על תשובה.

אתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוזה לחצי שנה בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - חוזה לתקופה קצובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/07/2009

אתי שלום,
    ככל שימלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריו (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים)ן, גם אם המעסיק לא ידע על היותך בהריון בשלב הפיטורים.
    חובה עליו לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין בהיתר לפיטורים אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
    מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו