פיטורין בהריון עקב "סגירת העסק"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בהריון עקב "סגירת העסק"
    אתי חכמון
    24/07/2009

אני בהריון באמצע חודש רבעי,עובדת בגן ילדים פרטי מזה כ4 שנים.
    בעקבות קשיים כלכליים אליהם ניקלעה מעבידתי ועקב כך שאין לה היתר מין העירייה להמשיך במיבנה בו היא נימצאת,היא החליטה ליסגור את הגן והודיעה לכל הבנות כי היא הולכת לפטר אותן ולשלם להן פיצויים וכו.
    היא הודיעה לי כי היא שלחה מיכתב לתמ"ת על בקשה לפיטוריי וכתבה כי זאת בעקבות סגירת העסק.
    אני יודעת בוודאות כי להורים היא סיפרה כי היא הולכת להיתמזג עם גן אחר ומסרה או מכרה לגן האחר את רוב הציוד,וכן גם מנסה לשכנע את מרבית ההורים לעבור איתה לגן החדש.
    לנו היא סיפרה שהיא הולכת להיות בגן החדש יועצת פדגוגית ומפעילת חוגי ספורט,ואף מילה על מיזוג.
    מה עושים במיקרה כזה? כיוון שניראה לי תמוה שלי היא מספרת משהו ולהורים משהו אחר.
    ומה בנוגע למישרד התמ"ת? האם הם בודקים את הנושא לעומק או מאשרים פיטורין בהינף יד?
    ומה אני אמורה לעשות עד הלידה 5 חודשים? אני יודעת שאני יכולה לחתום אבטלה אבל את הפריבילגיה הזאת רציתי לישמור לאחרי הלידה וכך להיות עם התינוק מספר חודשים בבית.
    מקווה לקבלת תשובה מהירה, רב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליך שימוע אצל הממונה

עו``ד ליאת שטיין
    31/07/2009

אתי שלום,
    אכן מקומם.
    יחד עם זאת, בהליך אל מול הממונה יש לציין את כל הדברים הללו, אשר יבוע בחשבון במכלול שיקולי הממונה אם להתיר את הפיטורים או לא.
    משכך, לאור העובדה כי המעסיקה הגישה בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.
    ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו