זכויות במקום העבודה בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות במקום העבודה בזמן הריון
    קרן
    06/08/2009

שלום רב,
    אני נמצאת די בתחילת ההריון ולא רוצה עדיין לשאול במקום העבודה מהם הזכויות שלי...
    הייתי רוצה לדעת האם קבוע בחוק שחובה לתת לאישה בהריון X שעות ע"ח זמן העבודה לצורך קיום בדיקות וכו'.
    האם קבוע בחוק, כלומר רלוונטי לכל החברות ? בכמה שעות הריון מדובר ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך לשאלה...

קרן
    06/08/2009

בהנחה שאכן מגיע שעות עבודה לבדיקות,
    האם אני צריכה לציין רק את השעות הספציפיות בהן נערכת הבדיקה או שאפשר להוסיף זמן נסיעה.

דוגמא :
    אני עובדת בת"א, מתחילה בדר"כ ב- 8:30. התור שלי הוא בכפר סבא בשעה 10:00. אני מניחה שאגיע לעבודה בחזרה בסביבות 12:00-12:30.
    כמה שעות לדעתכם אני אמורה לרשום כשעות בדיקה ע"ח העבודה ?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדרות לצורך בדיקות בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/08/2009

קרן שלום,
    אין בחוק התייחסות כה ספציפית כפי שציינת, אולם נהוג להכיר במלוא שעות ההעדרות לצורך הבדיקה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות לצורך בדיקות הריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/08/2009

קרן שלום,
    החשש שלך מובן ואף מוצדק. יחד עם זאת, תוכלי לקבל פרטים רבים בעניין זכויותייך במאמר מפורט הנמצא באתר האינטרנט שלי, וכמובן שמהפורום (שאלות ותשובות, וכן שאלות נפוצות).
    לשאלתך-
    בחוק עבודת נשים נקבע כי לעובדת במשרה מלאה עומדות 40 שעות היעדרות לצורך בדיקות הריון. חוק זה חל על כלל המעסיקים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו