חזרה לתפקיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לתפקיד
    דיאנה
    08/08/2009

הנני עובדת קבועה , מזה 12 שנים, בבנק דיסקונט. כ-10 שנים עבדתי במח 'שכר במשאבי אנוש, ילדתי שלושה ילדים וחזרתי למקום עבודתי ללא כל בעיה. לפני כשנתיים (קצת פחות) ביקשתי לעשות שינויי ועברתי בינואר 2008 לעבוד במח' השמה שבמשאבי האנוש של הבנק. ניכנסתי להריון וילדתי ב04/11/08 את ילדי הרביעי. במשך כל התקופה של ההריון ולאחר הודעתי שגם הפעם אני מתכננת לשבת עם ילדי בבית בחל"ת של כמה חודשים ולחזור בספטמבר 2009 בתחילת שנת הלימודים (ויעידו על כך רבים). לצערי לא חתמתי ולא החתימו אותי על אף מסמך, אולי מטעמי זלזול והעובדה שאני נמצאת כל כך הרבה שנים במערכת.
    לפני יומיים זימנה אותי המנהלת הישירה שלי, מנהלת מח' השמה והודיעה לי כי ביקשו ממנה לצמצם בכ"א והיא בחרה לצמצם אותי מסיבות כאלה ואחרות (למרות שיש לה עובדות ארעיות במחלקה).
    צמצום הכוונה שהיא מייד מציעה לי תפקידים אחרים בבנק הרחב ואני צריכה לגשת לבחון אותם אם נראים לי כשבמקביל צריכים גם לבחון אותי .להתחיל מחדש את הקריירה הבנקאית שלי.בין היתר הציעה גם את חזרתי לתפקידי הקודם במח' שכר, דבר שאיני רוצה בשום אופן.
    שאלתי, האם מותר לה להזיז אותי מתפקידי ולספח אותי למקום אחר? האם אני יכולה להתנגד? החשש שלי שאם אתנגד היא תפגע בי בדרך עקיפין:בהצעות, בהשמות, שהרי היא מנהלת מח' השמה של משאבי אנוש בבנק. ואם לא ימצא לי עיניין בשום תפקיד, אני חייבת שהשכר שלי יתחדש בספטמבר שהרי התחייבתי לגנים וכו'... התרחיש הנוראי מכל שהיא תהפוך אותי מרפרנטית משאבי אנוש לתייקנית במידה ולא ימצא לי דבר .מראש ציינה שאין לה תפקיד במשאבי אנוש באף אחת מהחטיבות האחרות בבנק ואם אני מעוניינת להשאר במשאבי אנוש עליי לחזור לתפקיד הקודם במח' השכר. חייבת לציין שהיא הצליחה להוציא אותי משלוותי ולערער את ביטחוני.
    מודה מראש לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לתפקיד

הוספת תגובה

• הרעה תנאים לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/08/2009

דיאנה שלום,
    חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים. בתום תקופה זו דינך הלכה למעשה ככל עובד אחר.
    יחד עם זאת, לאור המצב המיוחד שתיארת, נראה כי יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון דרך לתקוף מהלך זה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו