שינוי תנאי העסקה בזמן ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תנאי העסקה בזמן ההריון
    יעל
    10/08/2009

היי, אני עובדת במקום עבודתי למעלה מ-4 שנים,בהיקף משרה של 100% לפני כחודשיים שינו לי את תנאי ההעסקה בלי להודיע לי ,אני היום בחודש שישי להריון.כשגיליתי את השינוי הייתי בחודש רביעי נאמר לי ע"י המעסיק שבגלל שאני בשלב מוקדם של ההריון ניתן לשנות לי את תנאי ההעסקה.השינוי הוא שמעובד גלובלי הפכתי לעובד שעתי מה שפוגע באחוז משרה,ומן הסתם פגע לי בהבראה השנתית ואני לא ממש יודעת אבל אולי אף יפגע בתנאים שלאחר הלידה.על מנת לקבל את אותו השכר עליי לעבוד מלא כל השבוע ויום שישי חופש אך לא מאשרים לי לקבל את יום שישי כחופש. כרגע אני בשמירת הריון וכנראה שגם בכסף שאקבל מביטוח לאומי זה יפגע.האם יש מקום להעלות טענות אלו למקום העבודה?אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים בזמן הריון

עו``ד ליאת שטיין
    10/08/2009

יעל שלום,
    אקדים אחרית לראשית - כן, עלייך לפעול מול המעסיק, ויפה שעה אחת קודם, שכן את עלולה לגלות (באיחור) שהיה לדבר השפעה רחבת היקף על שכרך וזכויותיך.
    עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, ואין רלוונטיות לעובדה אם ההרעה ארעה בתחילת הריון או בסופו.

עלייך לפעול בעניין זה מול המעסיק על מנת שהתנהגותך לא תתפרש כהסכמה - יש לדבר השלכות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו