מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סגירת מחלקה והרעת תנאיםלילי12/08/2009
היי
אני עובדת בחברה מעל 4 שנים, בתחילת השבוע החליטו לסגור את המחלקה בה אני עובדת והציעו עבודה בהיקף משרה שונה (משמרות לעומת התפקיד הנוכחי שהוא בקרים בלבד) וגם השכר לשעה נמוך יותר
אם אני בתחילת הריון עוד לפני שסיפרתי, אהיה זכאית להישאר באותו תפקיד עם אותן השעות? האם יכולים להכריח אותי לעבור לתפקיד אחר עם תנאים שונים ושעות עבודה מאוחרות יותר?
ושאלה נוספת, אם אני מחליטה לעזוב, יש לי את האופציה לקבל מכתב פיטורין ולכן לקבל פיצויים מלאים, האם אני אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? אני עובדת באותה חברה 4 שנים ו7 חודשים
במידה ולא אעבוד עד הלידה האם אני זכאית?
אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון - סגירת מחלקה
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009ליטל שלום,
כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.
על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור.
אי הידיעה של המעסיק על ההריון, וכן העובדה כי ההרעה הינה בשל סגירת מחלקה, עלולה להתקבל בהבנה אצל הממונה, אם כי תמיד ניתן יהיה לטעון כי קיימים די תפקידים מתאימים אחרים באותה רמת שכר קודמת.
מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).
חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.
אם תתפטרי - לא תהיי זכאית לדבר, שכן במעשה זה את מוותרת על זכויותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)