הרעת תנאים לאחר חזרה מחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעת תנאים לאחר חזרה מחופשת לידה
    אידית
    14/08/2009

שלום,

אני עובדת בחברה גדולה.
    התפקיד שלי לפני יציאתי לחופשת הלידה היה מנהלת מחלקה בת 2 עובדים, שאחראית על פעילות מסוימת של החברה.
    בזמן חופשת הלידה שלי (אותה הארכתי ל-9 חודשים), אחת העובדות במחלקת החליפה אותי.
    אני עתידה לחזור בעוד שבועיים מהחופשה.
    בפגישה עם המנהל שלי, נאמר לי שלאור המצב, אחת העובדות במחלקה תפוטר, ואת העובדת השניה שתישאר, הוא רוצה להכפיף ישירות אליו, בטענה שכך הוא יוכל לשמר אותה.
    המשמעות של הענין היא שאני עוברת ממנהלת מחלקה לעובדת (בשלב זה תנאי לא יפגעו). לגבי העובדת הראשונה שהמצב מחייב פיטורים, אני מניחה אין מה לעשות. לגבי העובדת השניה, המשמעות היא שתחום האחריות שלי מקוצץ ושאופי התפקיד שלי משתנה אחורנית בצורה משמעותית.

הבנתי שלאחר חופשת הלידה המנהל מחוייב להחזיר אותי לעבודה שלי, אבל מבחינתי הוא עושה זאת למראית עין בלבד, וכל מה שנעשה מסביב נעשה בכדי שאעזוב.
    האם יש לי מה לעשות בענין?
    מה המשמעות מבחינת החוק של מה שנעשה לי?
    תודה,
    אידית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרעת תנאים לאחר לידה - תפקיד

עו``ד ליאת שטיין
    15/08/2009

אידית שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלייה אסורה

אידית
    22/08/2009

לדעתי מדובר בשינוי מהותי בהיקף התפקיד.
    בהנחה שמדובר בהפלייה אסורה? מהי המשמעות?
    אני מנסה להבין כמה זמן אני יכולה להנות מהגנה שכזו?
    לפי מה שאני מבינה את החוק, הוא מגן על נשים עד גבול מסוים.
    בעוד חודשיים הוא יוכל לעשות את מה שהוא רצה, לא?

אני גם קוראת את מה שנשים אחרות כותבות כאן בפורום, וזה כל כך מעציב לראות כמה שכיחה ההפליה הזו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלייה

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

אידית שלום,
    את אכן מבינה נכון, ואומנם זה עצוב לגלות עד כמה הפלייה מסוג זה נפוצה, אולם יש גם גבול לכמות ההגבלות והאיסורים אשר ניתן להחיל על המעסיק.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו