האם כדאי להודיע על טיפולי פוריות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי להודיע על טיפולי פוריות?
    אילת
    16/08/2009

שלום,

שאלות לגבי הדין לעובדת העוברת טיפולי פוריות:
    האם 16 ימי ההעדרות הם בתוספת לימי המחלה הניתנים לי בחוזה העבודה?
    במידה ולא מדובר בתוספת (כלומר, גם כך ניתנת לי האפשרות להעדר 12 ימים +4 ימי הצהרה) האם מיותר להצהיר?

שאלה נוספת- לגבי איסור פיטורים. האם גם במידה ולא יידעתי את המעסיק אני עדיין מוגנת בפני פיטורים בתקופה שצויינה בחוק?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - העדרות והודעה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2009

אילת שלום,
    א. כן - תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
    1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
    2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.

היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שתהיי זכאית לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאותך ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.

ב. מומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
    מומלץ להודיע סמוך ביותר להעדרות.
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, תהא הסיבה לה אשר תהא.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו