חופשת לידה בתשלום לגבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה בתשלום לגבר
    הילה
    03/09/2007

שלום,
    רציתי לברר לגבי חופשת לידה- אם עבדתי טרם הלידה כ- 9-10 חודשים האם מגיעה לי חופשת לידה בתשלום ולאיזה פרק זמן, כמו כן גם במידה ובעלי רוצה לקחת חופשת לידה של 3 חודשים, כמה זמן אני הייתי אמורה לעבוד טרם הלידה על מנק שיוכל לצאת לחופשה כזאת בתשלום?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה בתשלום לגבר

הוספת תגובה

• חופשת לידה בתשלום לגבר

עו"ד אילן קמינצקי
    03/09/2007

על מנת שתהיי זכאית לדמי לידה מירביים – עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) – עלייך לעבוד לפני הלידה את התקופה המפורטת להלן:

10 חודשים מתוך 14 חודשים שלפני היום הקובע (הלידה) או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע

מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו לך אם עבדתך ושולמו עבורך דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לכן אם עבדת 10 חודשים לפני חופשת הלידה תהיי זכאית לדמי לידה.

בעלך יוכל לקבל חופשת לידה חלקית בהנחה ואת זכאית לחופשת לידה אך זאת רק לאחר ששה שבועות מיום הלידה ובתנאי שחזרת לעבודתך ונתת את הסכמתך בכתב לוותר על החלק היחסי של חופשת הלידה שנותרה לזכותך לטובת בעלך.

יצויין כי דמי הלידה בגין הימים להם זכאי הבעל יחושבו בהתאם למשכורתו ודמי הלידה להם זכאית האם יחושבו בהתאם לשכרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו