הריון במשרה זמנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון במשרה זמנית
    גילי
    19/08/2009

שלום
    לפני חודשיים וחצי התחלתי לעבוד במשרה זמנית אשר לפי החוזה כל 3 חודשים יש לחדשו
    באותו זמן נכנסתי להריון (יש לציין כי לא ידעתי על כך בעת שהתקבלתי לעבודה)
    לפני מס' שבועות הודעתי למנהל שלי על ההריון

שתי שאלות:
    א. במידה ולא מאריכים לי את החוזה בעוד שבועיים (סיום 3 חודשים) האם זה נחשב לפיטורין? (מין הסתם המעסיק ייטען כי אין צורך במשרה יותר ולא עקב ההריון)
    ב. בעוד חודש וחצי אני נכנסת לשמירת הריון (המעסיק לא יודע על כך עדיין) לתקופה של 4 חודשים, האם זכות המעסיק לא לחדש את החוזה בזמן זה? במידה ואני עומדת בדרישות ביטוח לאומי האם תשולם לי גמלת הריון גם במקרה שהחוזה לא יחודש?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון במשרה זמנית

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - חוזה לתקופה קצובה

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

גילי שלום,
    ככל שימלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים).חובה עליו לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין בהיתר לפיטורים אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.

אך אם לא ימלאו לך 6 חודשים, הרי שהמעסיק לא יהיה חייב בהיתר מהממונה.

מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו