הודעה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה מוקדמת
    תמר
    03/09/2007

יצאתי לחופשת לידה ב14/05-ביום בו ילדתי. לפני כן סיכמתי עם מעבידי שאאריך את חופשת הלידה שלי לחצי שנה (חופשת הלידה + 3 חודשים נוספים), הכל סוכם בע"פ.
    את ההודעה בע"פ נתתי למעביד בתאריך 16/08/07- למעשה 3 חודשים לפני מועד חזרתי לעבודה(עפ"י הסיכום שבע"פ). המעביד שלי נתן לי עכשיו תשובה שלא מגיע לי הודעה מוקדמת כי בגלל שאני מתפטרת הרי ש(ציטוט):
    מאחר והחלטת להתפטר, הרי שאין מקום ולהאריך את חופשת הלידה שלך בתקופת "חופשה ללא תשלום" ורק אז להפסיק את יחסי העבודה.
    לפיכך, לאור החלטתך להתפטר ומאחר והחלטת שלא לשוב לעבודה, הרי שיחסי העבודה הסתיימו במועד מתן הודעת ההתפטרות שלך ואינך זכאית לדמי הודעה מוקדמת.

האם הוא צודק? הרי הודעתי לו 3 חודשים מראש? הוא טוען שהיה עלי לחזור לעבודה ולעבוד 30 יום - שרק אז זה נחשב להודעה מוקדמת. ושוב, האם זה נכון?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מוקדמת

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת

עו"ד אילן קמינצקי
    03/09/2007

תמר שלום,
    אם הבנתי נכון משאלתך ישנם חילוקי דעות בינך לבין המעביד אם החלטת להתפטר מהעבודה או רק להאריך את חופשת הלידה.
    בנסיבות אלו רצוי להוציא מכתב תשובה למעביד (רצוי מאוד בהקדם) כי בתאריך 16.8.07 הודעת לו על הארכת חופשת הלידה ועל כוונתך לחזור לעבודה בתום חופשת הלידה. עלייך להדגיש כי מעולם לא היה בכוונתך להתפטר או לעזוב את מקום העבודה ולפיכך ובהתאם לסיכום עם המעביד, בתום חופשת הלידה בכוונתך לחזור לעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הסברתי את עצמי נכון

תמר
    04/09/2007

אני אכן החלטתי להתפטר מהעבודה. מראש סיכמנו שאחזור כעבור חצי שנה - למעשה הארכה של 3 חודשים חל"ת, אך החלטתי במהלך החופשה להתפטר לצורך גידול ילדתי והודעתי לו 3 חודשים לפני מועד החזרה שעליו סיכמנו בתחילה.
    כאמור חופשת הלידה בתשלום הסתיימה ב14/08 ואני הודעתי למעביד ב16/08. אני החשבתי זאת כהודעה מוקדמת משום שהוא6 ידע שאני חוזרת לעבודה ב14/11.
    אין הוא רוצה לשלם לי דמי הודעה מוקדמת כאמור לפי ההודעה הראשונה שכתבתי בפורום,
    ושוב האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמר שלום,

עו"ד אילן קמינצקי
    04/09/2007

במידה והתפטרת מעבודתך הרי שהמעביד צודק ואינך זכאית להודעה מוקדמת, רק עובד שמפוטר מעבודתו זכאי להודעה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו