פיטורין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין
    צילה שבד
    22/08/2009

שלום רב,
    שמי צילה היום אני נמצאת בחודש 5 להריוני. במאי השנה פוטרתי מעבודתי עקב צימצומים לאחר שנתיים וחצי של עבודה.
    לאחר שבועיים גיליתי שאני בהריון בחודש שני.
    שאלתי היא כזאת אני יכולה לתבוע אותם על פיטוריי בעת ההריון?

אנא אודה לתשובתכם.
    צילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון טרם הודעה למעסיק

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

צילה שלום,
    על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים, והם אינם יכולים להיכנס לתוקף, באופן עקרוני. אם ירצה להחיל את הפיטורים בכל זאת, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.

העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו).

יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".
    מכל מקום, עלייך לפנות בהקדם לקבלת ייצוג משפטי מתאים על מנת ליידע את המעסיק על דבר ההריון.

תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה אשר נמצא באתר האינטרנט שלי.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו