שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מיכל
    05/09/2007

שלום!

אני בשבוע 28 (חודש שביעי)
    ואני עובדת הן בתור עצמאית והן בתור שכירה בחדר כושר. לנוכח אילוצים של חוסר אישורים מהערייה הבוס שלי סגר את החדר כושר והעביר את כל המנויים וחלק מהמדריכים לסניף אחר של החדר כושר. עימי הוא לא דיבר- מה שמתפרש בעייני כחוסר תעסוקה. יש לי שתי שאלות:
    א. האם אני עדיין זכאית לחופשת לידה- למרות שאני לא עובדת כרגע (עבדתי בחדר הכושר מאז דצמבר 05) ולא התפטרתי אלא פוטרתי בעצם, ככל הידוע לי.
    ב. האם בתור היותי עצמאית אני זכאית לחופשת לידה כלשהיא?

בתודה מראש,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    05/09/2007

עובדת שכירה או עצמאית זכאית לדמי לידה ובתנאי שצברה מינימום חודשי ביטוח בהתאם לפירוט הבא:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שעבדה 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
    לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו