קיצוץ במשרה או הפחתת שכר בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיצוץ במשרה או הפחתת שכר בהריון
    ענת
    01/09/2009

שלום,
    אני עובדת בחברה שנתיים וחצי, נמצאת בחודש שביעי להריוני.
    לפני כחצי שנה היה קיצוץ גורף בחברה- לחלק קיצצו באחוזי משרה ולחלק בשכר.
    אותי הורידו ממשרה מלאה ל - 75% (בשכר ובשעות עבודה). אז עוד לא ידעתי שאני בהריון ולא יכלתי להתנגד לכך...
    כעת, שלושה חודשים לפני הלידה ביקשתי להעלות חזרה את השכר כיוון שדמי הלידה מחושבים לפי שלושה חודשים לפני הלידה. הסכימו להעלות אותי ל - 100% משרה אך עם קיצוץ של 10% בשכר.

א. האם זה חוקי כעת להקטין את השכר שלי? נראה לי קיימת פגיעה כיוון שאקבל פחות לשעת עבודה ואעבוד יותר שעות. איך אוכל להתנגד לכך מבחינה חוקית? יש לזכור שעדיין השכר שאקבל לחודש יהיה גבוה יותר וישפיע לטובה על דמי הלידה.

ב. כעת בתלוש המשכורת שלי יהיה רשום שכר בסיס נמוך יותר. האם כדאי להישאר במצב הקודם והאם ניתן לחשב את דמי הלידה לפי שכר הבסיס שרשום בתלוש המשכורת לפני הקיצוץ , עם הצגת מכתב המעסיק שקיבלתי לפני חצי שנה לגבי הורדת אחוז המשרה באופן זמני עקב קשיים כלכליים בחברה?

אני מאד מבולבלת ואודה לך על תשובה מהירה.

תודה. ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד חן שטיין
    01/09/2009

ענת שלום,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית על מנת להבין את ההשלכות של ההחלטות העומדות בפנייך, ורק לאחר מכן לקבל החלטה מתאימה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו