פיטורים בחופשת לידה עקב פירוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בחופשת לידה עקב פירוק
    חיה כהן
    02/09/2009

אני נמצאת בחופשת לידה שאמורה להסתיים ב- 27.9, חלק מתנאי עבודתי היה רכב צמוד.
    החברה בה אני עובדת היתה בהקפאת הליכים ונכון להיום עברה לתהליך פירוק זמני.
    נאמן החברה הודיע לי שעלי להחזיר את הרכב לפני תום חופשת הלידה וזאת למרות שעפ"י הנהלי חברה לפני ההקפאה והפירוק היו משאירם רכב למי שיצאה לחופשת לידה.
    כמו כן הסבירו לי כי מכיוון שהחברה נמצאת בפירוק זמני אין מחובתם לפעול עפ"י החוק ולהחזיר אותי לעבודה מינימום 60 יום

בנוסף יש 2 בנות בהיריון שלהם הודיעה הנאמן כי הוא לא יפגע בתנאים שלהם (עקב הפירוק הזמני מחולקים היום לעובדים מכתבי פיטורים ומכבי ההעסקה כנגד למעט אותן 2 בנות )

האם טענת הנאמן נכונה? מה החוק אומר לגבי נשים שנמצאות בחופשת לידה.
    אודה על קבלת תשובה מהירה עקב המצב הנתון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חברה בפירוק

עו``ד ליאת שטיין
    03/09/2009

חיה שלום,
    עקרונית, החברה חבה לך את מלוא זכויותייך, ללא קשר למצבה (על אף שזה יכול היה להיות טיעון טוב מבחינתה בפני הממונה, באם היו מגישים בקשה), וחלה הגנה מפני פיטורים לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, לרבות תקופת ההודעה המוקדמת, ככל שאין היתר לפיטורים אלה מהממונה על עבודת נשים.
    גם אם החברה תתפרק סופית, אפשרי יהיה להגיש תביעה למפרק באמצעות עו"ד לקבל את הכסף מהמוסד לביטוח לאומי (לרבות פיצויי הפיטורים).

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו